Galatasaray Lokomotiv'i geçti, liderliğe oturdu: 3-0

Sarı-kırmızılı temsilcimiz ilk yarıda Rodrigues ikinci yarıda Eren'in güzel golleriyle rahatladı. Son dakikada Selçuk4un penaltısıyla da Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ilk maçını 3 puanla kapattı.

Galatasaray Lokomotiv'i geçti, liderliğe oturdu: 3-0
18 Eylül 2018 - 23:36 - Güncelleme: 19 Eylül 2018 - 00:19

Karşılaşmaya çok baskılı başlayan Galatasaray 9. dakikada aradığı gole kavuştu. Emre Akbaba'nın sağ kanattan pasıyla buluşan Rodrigues önündeki rakiplerinden kurtulduktan sonra ceza alanı dışından sert ve yerden bir vuruş yaptı. Lokomotiv kalecisi Guillherme'nin müdahalesine karşın top ağlarala kucaklaştı.

İlk yarının ortalarında itibaren konuk takım oyunun kontrolünü eline aldı ve iki önemli fırsattan yararlanamadı.

İkinci yarıda Galatasaray savunmaya yaslanarak oynamaya devam etti. Buna karşın Lokomotiv'in topla oynama üstünlüğü pozisyonlar getirmedi.

50.dakikada Miranchuk'un ceza alanı dışından şutunu Muslera kornerle önledi.

67. dakikada ise Galatasaray'ın ikinci golü geldi. Sol çarprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Eren derdiyok topu Lokomotiv ağlarına gönderdi ve durumu 2-0 yaptı.

71. dakikada Galatasaray bir kez daha gole yaklaştı. Sol kanattan Nagatomo'nun yaptığı ortada Emre Akbaba'nın altıpas içindeki kafa vuruşu kaleci Guilherme'de kaldı.

75. dakikada bu kez Rodrigues'in vuruşunda 32 yaşındaki Brezilyalı kaleci başarılıydı.

87. dakikada 2. sarı kartı gören Badou Ndiaye kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Karşılaşmanın uzatma dakikaları oynanırken  Emre Akbaba kaleci Guilherme tarafından düşürüldü. Kazanılan pealtıyı kullanan Selçuk İnan karşılaşmkanın skorunu da belirledi: 3-0

Almanya'da puanlar paylaşıldı: 1-1

D Grubu'nda oynanan diğer karşılaşmada ise Schalke ile Porto 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi takımın golünü 64. dakikada Embolo, Porto'nun golünü ise 75. dakikada penaltıdan Otavio kaydetti.

Porto eski Galatasaraylı Alex Telles'in ayağından bir de penaltı vuruşundan yararlanamadı.

İkinci maçlar 3 Ekim'de

Gruptaki ikinci maçlarda Lokomotiv Moskova Schalke ile Galatasaray da deplasmanda Porto ile 3 Ekim 2018 Çarşamba günü karşılaşacaklar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum