Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Şampiyonlar Ligi Türkiye yayıncısının belirsizliği nedeniyle Sarı-Kırmızılı taraftarlar Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçı hangi kanalda, saat kaçta? Sorusunun cevabını arıyor. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda ilk maçına yarın Rus ekibi Lokomotiv karşısında çıkacak. Türk Telekom Stadı'nda oynanacak mücadele öncesi heyecan dorukta.

Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
17 Eylül 2018 - 10:45 - Güncelleme: 18 Eylül 2018 - 12:38

GalatasarayUEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında yarın Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla karşılaşacak.

Mücadeleyi İtalyan Rocchi yönetecek

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray'ın D Grubu'ndaki Lokomotiv Moskova maçının hakemleri açıklandı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda 18 Eylül Salı günü oynanacak ve saat 22.00'de başlayacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Gianluca Rocchi yönetecek. Maçta Rocchi'nin yardımcılığını Mauro Tonolini ve Filippo Meli yaparken, Luca Banti ile Massimiliano Irrati ilave yardımcı hakem olarak görev alacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Matteo Passeri olacak.

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon mutlu sona ulaşarak Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılma hakkı elde eden sarı-kırmızılı takım, D Grubu'nda Lokomotiv Moskova'nın yanı sıra Portekiz'den Porto ve Almanya'dan Schalke 04 ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

18 Eylül Salı günü saat 22:00'de başlayacak mücadeleyi beIN Sports naklen yayınlayacak.

Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçını yayınlayacağı resmen açıklanan uydu kanalları ise şöyle;

Arena Sport 2, beIN Sports MENA, BT Sports Extra 5, Super Sport 12 za, DAZN Canada, DAZN Deutsch, Virgin Media TV, Ziggo Sport Extra.

Emre'nin durumu bugün belli olacak

Galatasaray'da kasığında zorlanma tespit edilen Emre Akbaba'nın durumu bugün yapılacak antrenmandan sonra netlik kazanacak.

Galatasaray, Avrupa'da 272. maçına çıkıyor

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 271 müsabakanın 98'inden galibiyetle ayrıldı. 102 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 71 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 370 kez havalandıran sarı-kırmızılar, kalesinde ise 404 gole engel olamadı.

Müzede 2 Avrupa kupası

Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki en başarılı ve tecrübeli futbol takımı olan Galatasaray, iki kez kupa kazanma başarısı gösterdi.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa'da ilk kupasına mevcut teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 1999-2000 sezonunda ulaştı. Galatasaray, finalde Arsenal'ı saf dışı bırakarak UEFA Kupası'nı Türkiye'ye getirdi.

Galatasaray 2000 yılında ise UEFA Süper Kupa'yı, teknik direktör Mircea Lucescu idaresinde Real Madrid'i eleyerek kazandı.

Avrupa'da önemli başarılar

Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'nın dışında Avrupa'da birçok önemli başarıya imza attı.

Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1 kez yarı final ve 2 kez de çeyrek final oynayan sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 kez son 8 takım arasında kendisine yer buldu.

Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ilk kez çeyrek finale 1962-1963 sezonunda yükselen ve İtalyan ekibi Milan'a elenen Galatasaray, 1969-1970 sezonunda ise Polonya'nın Legia Varşova ekibine yine çeyrek finalde boyun eğdi.

Galatasaray, teknik direktör Mustafa Denizli idaresinde aldığı başarılı sonuçlarla ''Avrupa Fatihi'' unvanını kazandığı, Neuchatel Xamax ve Monaco zaferlerine imza attığı 1988-1989 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finaline adını yazdırdı ancak Rumen ekibi Steaua Bükreş'e elenerek final hayallerini rakibine kaptırdı.

Organizasyon adının UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çevrilmesinin ardından ise sarı-kırmızılı takım, Manchester United zaferine imza attığı ve tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldığı 1993-1994 sezonunda son 8 takım arasına girmeyi başardı. O dönemde 4'erli 2 grubun yer aldığı Şampiyonlar Ligi statüsünde bu tur, grup maçları olarak adlandırılıp çeyrek final olarak gösterilmese de sarı-kırmızılılar Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına girdi.

Galatasaray, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde 2000-2001 sezonunda çeyrek finale yükseldi. İki ayrı turda gruplardan çıkarak son 8 takım arasında kendisine yer bulan Galatasaray, çeyrek finalde Real Madrid'e elendi.

Sarı-kırmızılı takım, 2012-2013 sezonunda ise teknik direktör Fatih Terim yönetiminde başarılı bir performans ortaya koydu ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamayı başardı. Galatasaray, 2000-2001 sezonunda olduğu gibi yine çeyrek finalde Real Madrid'e elenerek organizasyona veda etti.

Galatasaray, Avrupa kupalarında Real Madrid, Barcelona, Milan, Juventus, Manchester United, Liverpool, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund ve Arsenal gibi büyük kulüplere karşı da galibiyetler alarak taraftarlarının yüzünü güldürdü.

Kurayla 1 kez elendi, 1 kez tur atladı

Galatasaray, Avrupa kupalarında iki takımın yenişememesi durumlarında geçmişte uygulanan ''kura çekme'' yönteminin, çeyrek final öncesinde bir kez kurbanı, bir kez de şanslı tarafı oldu.

Şampiyon Kulüpler Kupası'nın 1963-64 sezonu 2. turunda İsviçre ekibi Zürih'le eşleşen Galatasaray, ilk maçı deplasmanda 2-0 kaybedip, evindeki maçı ise 2-0 kazandı. O dönemdeki uygulamaya göre tarafsız saha olarak İtalya'nın başkenti Roma'da oynanan 3. maçın sonucu da 2-2 bitince, çekilen kura sonucunda Zürih turu geçip adını çeyrek finale yazdırdı.

Sarı-kırmızılı ekip, 1969-70 sezonunda ise Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda Çekoslovakya ekibi Spartak Trnava ile karşı karşıya gelip, ilk maçı deplasmanda 1-0 kaybettikten sonra rövanş maçının normal süresini ise aynı skorla galip tamamladı. Uzatma bölümünde de skor değişmeyince yine kura çekimine gidildi ve bu kez şanslı taraf olan Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.

En farklı galibiyet ve mağlubiyet 

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini İsrail ekibi Maccabi Netanya, en farklı yenilgisini ise Alman ekibi Bayern Münih karşısında yaşadı.

UEFA Avrupa Ligi 2009-2010 sezonu 3. ön eleme turu rövanş maçında İsrail'in Maccabi Netanya ekibini konuk eden sarı-kırmızılı ekip, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçı 6-0 kazanarak Avrupa kupaları tarihindeki en farklı galibiyetine ulaştı.

Sarı-kırmızılı takım, 1972-1973 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda ise Alman ekibi Bayern Münih'e 6-0 kaybetti ve tarihinin en farklı yenilgisini aldı.

En çok maça Bülent Korkmaz çıktı

Galatasaray forması altında Avrupa kupalarında en çok maça Bülent Korkmaz çıktı.

Kariyerinde 101 Avrupa kupası maçına çıkan Bülent Korkmaz, Galatasaray'ın Avrupa kulvarında en çok forma giyen ismi olarak rekoru elinde bulunduruyor.

Şampiyonlar Ligi D Gburu'nda Galatasaray Lokomotiv Moskova ile karşılaşacakken grubun diğer maçında ise Schalke 04, Portekiz ekibi Porto'yu konuk edecek.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde iç saha performansı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde iç sahadaki 53. maçına çıkacak. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda bu sezon D Grubu’nda yer alan sarı-kırmızılı ekip, ilk maçında 18 Eylül Salı günü sahasında Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımını ağırlayacak. Bu karşılaşma, Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki 53. iç saha maçı olacak. Galatasaray, şimdiye kadar UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sahasında 52 maça çıktı. Sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakaların 21’ini kazanırken, 17’sinden beraberlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, iç sahadaki 14 UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında ise mağlup oldu.

Attığı gollerde geride

Galatasaray, sahasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında rakiplerine galibiyet sayısında üstünlük kurmasına rağmen attığı gol bakımından geride kaldı. Sarı-kırmızılılar, sahasındaki müsabakalarda 63 gol atarken, kalesindeki 67 gole engel olamadı.

En tecrübelisi Fernando

Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek Galatasaray’ın bu arenadaki en tecrübeli oyuncusu Fernando Reges. Brezilyalı yıldız, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda Porto ve Manchester City formalarıyla 8 sezon top koşturdu. 31 yaşındaki oyuncu toplam 54 maçta sahaya çıktı. Galatasaray’ın kadrosunda Fernando’nun ardından en çok Devler Ligi maçı oynayan isim 27 karşılaşmayla Selçuk İnan.

Sahasında 13 maç kaybetmedi

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde iç sahada yenilmezlik serisi 13 maç. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda 20 Ekim 1999’da İngiltere’nin Chelsea takımına sahasında 5-0 yenilen sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 13 iç saha müsabakasını da kaybetmedi. Bu süreçte 9 galibiyet alan Galatasaray, 4 mücadeleden de beraberlikle ayrıldı. Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki 13 maçlık iç sahada yenilmezlik serisi, 19 Mart 2002’deki Barcelona karşılaşmasıyla sona erdi.

İç sahada galibiyet serisi 5 maç

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sahasındaki galibiyet serisi 5 maç oldu. Sarı-kırmızılılar, 13 maçlık iç sahadaki yenilmezlik serisinde kendisinin üst üste kazanma rekorunu da kırdı. Galatasaray, 2000-2001 ve 2001-2002 sezonlarda sahasında arka arkaya Fransa’nın Paris Saint-Germain, İspanya’nın Deportivo la Coruna, İtalya’nın Milan, İspanya’nın Real Madrid ve İtalya’nın Lazio takımlarını mağlup etti.

Avrupa’da 7 maçlık hasret

2013-2014 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarındaki son maçında Juventus’u İstanbul’a 1-0 yenerek son 16 turuna yükselen Galatasaray, bu unutulmaz galibiyetin ardından Avrupa kupalarında kötü bir istatistiğe imza attı. Cim Bom, Avrupa’da oynadığı son 18 maçta 1 galibiyet alabilirken, son 7 maçında 3 puanı bir arada göremedi. Sarı- Kırmızılılar’ın Avrupa arenasındaki son zaferi 2- 1’lik Benfica maçıydı.

En farklı galibiyet ve yenilgi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde iç sahadaki en farklı galibiyetini 1998-1999 sezonunda 3-0’lık skorla Norveç’in Rosenborg takımına karşı aldı. Sarı-kırmızılıların sahasındaki en farklı mağlubiyetleri ise 1999-2000 sezonunda 5-0’lık skorla İngiltere’nin Chelsea ve 2013-2014 sezonunda 6-1’lik skorla İspanya’nın Real Madrid takımlarına karşı yaşadı.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki en tecrübelisi Fernando

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek Galatasaray’ın bu kulvardaki en tecrübeli ismi Brezilyalı orta saha oyuncusu Fernando Reges. Spor Toto Süper Lig’de 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde doğrudan gruplarda mücadele etme hakkı kazandı. D Grubu’nda Rusya’nın Lokomotiv Moskova, Portekiz’in Porto ve Almanya’nın Schalke 04 takımlarıyla eşleşen sarı-kırmızılılar, gruptan çıkmak için ter dökecek. Finansal fair play anlaşması gereği kadro kısıtlaması bulunan ve UEFA’ya 21 kişilik kadro bildirmek zorunda kalan Galatasaray’da en tecrübeli isim Fernando oldu. Brezilyalı futbolcu, Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda Portekiz’in Porto ve İngiltere’nin Manchester City takımlarıyla 8 sezon top koşturdu. 31 yaşındaki oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 54 karşılaşmada sahaya çıktı.

Sağ beklerden güzel haber

Kasımpaşa maçından sonra hafif ağrıları olan Galatasaray’ın iki sağ beki Linnes ve Mariano’dan güzel haber geldi. İki yıldızın da durumunun ciddi olmadığı ve yarınki Lokomotiv Moskova mücadelesinde forma giyecekleri öğrenildi. 4-1’lik Kasımpaşa karşılaşmasına Linnes ile başlayan teknik direktör Fatih Terim, ikinci yarıda Mariano’yu sahaya sürmüştü.

12 futbolcu sahne aldı

Galatasaray kadrosundaki futbolcuların 12’si daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşadı. Sarı-kırmızılı ekipte Fernando’nun yanı sıra Selçuk İnan, Fernando Muslera, Maicon Roque, Mariano Filho, Sofiane Feghouli, Eren Derdiyok, Yuto Nagatomo, Younes Belhanda, Henry Onyekuru, Sinan Gümüş ve Serdar Aziz, daha önce en az 1 kez Şampiyonlar Ligi maçında forma giydi. Bu futbolculardan sadece Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Sinan Gümüş, Galatasaray formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etti.

9 futbolcunun ilk heyecanı

Galatasaraylı 9 futbolcu kariyerlerinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşayacak. Sarı-kırmızılı ekibin 21 kişilik kadrosunda yer alan Emre Akbaba, Badou Ndiaye, Martin Linnes, Ryan Donk, Garry Rodrigues, Ahmet Çalık, Ömer Bayram, Muğdat Çelik ve İsmail Çipe, teknik direktör Fatih Terim’in görev vermesi durumunda bu kulvarda ilk kez sahaya çıkacak.

Gençler de forma giyebilecek

Galatasaray’ın UEFA’ya bildirdiği kadroda yer almayan ancak 1 Ocak 1997’den sonra doğan ve 15. doğum gününden itibaren iki yıl kesintisiz bir şekilde kulüpte bulunan futbolcuları da sahaya sürebilecek. Genç oyuncu statüsü gereği sarı-kırmızılıların oynatabileceği Ozan Kabak, Yunus Akgün, Celil Yüksel, Atalay Babacan, Abdussamed Karnuçu, Batuhan Ahmet Şen ve Gökay Güney gibi oyuncular, şans bulmaları durumunda ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde forma giymiş olacak.

En golcüsü Feghouli

Galatasaray’ın kadrosunda bulunan futbolculardan UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en golcü isim Cezayirli Sofiane Feghouli. İspanya’nın Valencia takımıyla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4 sezon top koşturan Feghouli, 5 kez fileleri havalandırdı. Bu oyuncuyu Belçika’nın Basel ve Almanya’nın Bayer Leverkusen formalarıyla Şampiyonlar Ligi’nde 17 maça çıkan Eren Derdiyok 3 golle izledi.

Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşayan futbolcular

Galatasaray’ın daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi’nde forma giymiş futbolcuları şunlar:

Futbolcu                  Oynadığı takımlar     Sezon  Maç  Gol

Fernando Reges      Porto, Manchester City   8       54      -

Selçuk İnan              Galatasaray                    4       27      2

Fernando Muslera   Galatasaray                     4       27      -

Maicon Roque         Porto                                6       24     1

Sofiane Feghouli     Valencia                           4       22     5

Eren Derdiyok         Basel, B.Leverkusen       3       17      3

Mariano Filho          Sevilla                             2       12       -

Yuto Nagatomo       Inter                                2       10        -

Younes Belhanda    Montpellier, D.Kiev         2        8        2

Henry Onyekuru     Anderlecht                      1        6        -

Sinan Gümüş         Galatasaray                    1        3        -

Serdar Aziz            Bursaspor                       1        2        -

YORUMLAR

  • 0 Yorum