''Galatasaray maçını unutamam''

Manchester City forması giyen yıldız oyuncu İlkay Gündoğan, The Players' Tribune için kaleme aldığı yazısında Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanmasından, hedeflerinden ve Almanya'da yaşadıklarından bahsetti.

''Galatasaray maçını unutamam''
27 Nisan 2021 - 01:38
Manchester City'nin yıldız oyuncusu İlkay Gündoğan The Players' Tribune için kariyerini kaleme aldı.

İlkay Gündoğan, The Players' Tribune için kaleme aldığı yazısında 2000 UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray'dan, hedeflerinden ve Türk asıllı bir oyuncu olarak Almanya'da yaşadıklarından da bahsetti.

''2000 UEFA Kupası'nı asla unutmayacağım''

Yıldız oyuncu 2000 yılında Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazanmasının kendisi adına çok önemli olduğunu belirtirken, ''Gelsenkirchen'de Türk ebeveynlerimle büyüdüm ve ne zaman bir Türk takımı Avrupa'da oynasa, ailem her şeyi bırakır, maça odaklanırdı. Hayatları buna bağlıymış gibi Türk takımına tezahürat yaparlardı. Galatasaray'ın 2000'de UEFA Kupası'nı kazandığı zamanı asla unutmayacağım. 9 yaşındaydım. Arsenal'i penaltılarla yendiğimizde benden amcam İlhan gözyaşlarına boğuldu. Bebek gibi ağlıyordu! Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı aldığı an, benim en iyi çocukluk anılarımdan biriydi. Dile kolay, UEFA Kupası'ydı bu'' ifadelerini kullandı.

''Şampiyonlar Ligi'ni çok istiyorum''

Hedefinin Şampiyonlar Ligi kupası olduğunu da belirten İlkay ''UEFA Kupası bu kadar özelken, benim Şampiyonlar Ligi'nin ne anlama geldiğini hayal edebiliyor musunuz? Daha sonra Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya başladığımda bunun benim için ne anlama geldiğini hayal edebiliyor musunuz? Onu kazanmanın benim için ne anlama geldiğini hayal edebiliyor musun? Şampiyonlar Ligi'ni çok istiyorum. Ama aynı zamanda çok fazla bir şey istersen onu asla alamayacağın ihtimalinden de korkuyorum. Bu gibi düşünceler uykularımı kaçırıyor'' ifadelerini kullandı.

Türk asıllı bir oyuncu olmanın nasıl bir şey olduğundan da bahseden yıldızı isim ''Dürüst olmak gerekirse, Almancamın ne kadar iyi olduğuna şaşırdıklarını söyleyenler oldu. Ben de “Ben Almanya'da büyüdüm. Bu dili konuşmasaydım utanç verici olurdu.' diyordum. Ailem Türk. Ben de kendimi Türk görüyorum. Ama bazı Türkler "Ah, sen Türk müsün?" Bu gerçekten kötü bir duygu. Her iki ülkeye de aitim, ancak bazen aralarında sıkışmış gibi hissediyorum. İnsanlar, tamamen Alman olmadığımı söylüyorlar. Tam Türk olmadığımı söylüyorlar. Peki ben neyim o zaman? Almanya'da oynuyorum diye, bunu benim Türk olduğumu ortadan kaldırmaz değil mi? Ancak bazıları bunu anlayamıyor. Neyse ki bu eleştirilerin çoğu sosyal medyada'' sözlerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum