Galatasaray Nou Camp'ta istediği sonucu alır mı?

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona ile zorlu bir maça çıkmaya hazırlanıyor. Nou Camp, dünyanın en zorlu deplasmanlarından birisi. Peki Galatasaray, buradan istediği sonucu alabilir mi?

Galatasaray Nou Camp'ta istediği sonucu alır mı?
09 Mart 2022 - 14:25 - Güncelleme: 09 Mart 2022 - 14:51
UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda Galatasaray, çekebileceği en zor rakiplerden biri olan Barcelona'yı çekti ve ilk maçı İspanya'da oynayacak. Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Galatasaray, buna rağmen Avrupa Ligi grubunu zirvede bitirmişti. Barcelona ise kötü başlayan sezon da son haftalarda çok formda...

Aslında Barcelona ile oynamanın en ters olduğu zamana denk geldi Galatasaray. Xavi sonrası toparlanmaya başlayan Barça, devre arası transferlerinden sonra ise adeta vites arttırdı. La Liga'da 11 maçtır kaybetmeyen Barcelona, yaptığı transferlerle birlikte korkutucu bir hücum hattına sahip durumda.

Kanatlara dikkat!

Galatasaray, Süper Lig'de kanatlardan oldukça sorun yaşayan bir takım. Barcelona'nın da en güçlü olduğu bölgeler bu kanat pozisyonları... Sarı kırmızılı takımın en dikkat etmesi gereken yerlerin başında burası geliyor. Aubameyang, Depay, Adama Traore gibi hızlı, tutulması güç oyuncular var. Bek savunması Galatasaray için olmazsa olmaz. Oyunu merkeze daraltmak Galatasaray için daha iyi olabilir. Aksi taktirde geniş oyunda Barcelona'yı yavaşlatmak şu an çok zor. 

Evet, Galatasaray için işler çok zor. Ama hiç mi ümit yok? Tabii ki var. Galatasaray, Avrupa Ligi'nde Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova'nın bulunduğu zorlu gruptan lider çıkmış bir takım sonuçta. Ve bu maçlarda her zaman Süper Lig'deki oyunun tersi bir oyun ortaya koymuştu. Daha çok geride bekleyen, önce rakibi durduran ve geçiş oyununu çok iyi yapan bir Galatasaray vardı. Yine temsilcimizin en büyük kozlarından birisi geçiş oyunu olacak. 

Kerem Aktürkoğlu ve Feghouli'nin önemi

Kerem Aktürkoğlu'nu savunma arkasına sarkıtmak yine bir numaralı hücum kozu olabilir.

Barcelona'nın Pedri, Gavi, De Jong, Busquets gibi güçlü bir orta saha hattının olduğunu da unutmamak lazım. Orta sahayı kalabalık tutmak ve burada eksik kalmamak çok önemli olacaktır.

Nou Camp'ta fazla gol pozisyonuna girme düşüncesi gerçekçi olmayacaktır. Ancak savunma arkasına atılan toplarda Barcelona'nın sezon başından beri sıkıntı yaşadığı da bir gerçek. Az ama öz pozisyonlar yakalamak gerekecek.

Burada da Kerem ve Feghouli'ye çok iş düşecek gibi duruyor. Tabii son vuruş kalitesi olarak Bafetimbi Gomis veya Mostafa Mohamed'in de gününde olması lazım. 

Nou Camp'da Galatasaray'ın işi hiç kolay değil ama unutmamak lazım ki beraberlik de Galatasaray için çok iyi bir sonuç olacaktır. Yavaş tempoda, sakin, geçiş futboluna dayalı bir futbol gerekiyor. Tıpkı Lazio ve Marsilya maçlarında yaptıkları gibi...

YORUMLAR

  • 0 Yorum