Galatasaray takibe devam etti

Spor Toto Süper Lig 33.haftasının kapanış maçında Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor deplasmanına konuk oldu. Sinan Gümüş(2) ve Bruma’nın golleriyle rakibini 3-2 mağlup eden Cimbom, üçüncülük yarışında Fenerbahçe’yi takibi sürdürdü. Ev sahibi Alanyaspor’un golleri Vagner Love’dan geldi.

Galatasaray takibe devam etti
29 Mayıs 2017 - 21:54 - Güncelleme: 29 Mayıs 2017 - 22:00

Maçın ilk devresine hakem Halil Umut Meler’in düdüğü ile konuk ekip Galatasaray başladı.

MAÇ DENGELİ BAŞLADI

Maçın ilk 5 dakikası geride kalırken, iki takım da birbirine net bir üstünlük kuramadı. Ev sahibi Aytemiz Alanyaspor rakibinden daha diri ve istekli gözükürken, Galatasaray topu kanatlardaki klas ayaklarına ulaştırmaya çalıştı.

PODOLSKİ İKİ DEFA YOKLADI

Maçın 7.dakikasında ceza sahasının biraz gerisinde kendini unutturan Lukas Podolski kaleye çok sert bir şut yolladı ancak top auta gitti. Temposu artan maçta rakibinin üzerine gitmeye başlayan Galatasaray’da Podolski, bundan bir dakika sonra Bruma’nın taşıdığı topla çok net bir pozisyon yakaladı ancak Alman futbolcu karşı karşıya pozisyonda topu yine dışarı gönderdi.

BRUMA MÜKEMMEL ATTI

Oyunda temponun yeniden düştüğü dakikalarda topu Wesley Sneijder ile buluşturan Galatasaray, Hollandalı’nın Bruma’ya verdiği güzel pasla pozisyona girdi. Bruma, harika çalımla önünü boşalttığı pozisyonda ceza sahası dışından ayak içi ile vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bruma ligdeki 12.golünü atarken, Sneijder 15. asistini yaparak rekorunu geliştirmeye devam etti.

ARKA ARKAYA GOLLER

Henüz ilk golün şokunu atlatamayan Alanyaspor kalesinde tehlikeler yaratmaya devam eden Cimbom, 17.dakikada Bruma’nın taşıdığı pozisyonda ilk şutta golü bulamadı. Ondan dönen topta Podolski’nin şutu çizgiden çıkartılırken, topu önünde bulan Sinan Gümüş skoru 2-0 yaptı. Sinan bu sezonki 4.golünü kaydetti.

VAGNER LOVE İŞ BAŞINDA

Temposu düşmeyen maçta ender gelişen bir Alanyaspor atağında ceza sahasında, topla sırtı dönük buluşan Vagner Love, Semih Kaya’dan harika bir dönüşle kurtuldu ve Fernando Muslera’yı mağlup ederek skoru 2-1 yaptı. Vagner Love, bu sezonki 22.golünü kaydetti. Bu golden sonra etkili bir pozisyona giren Galatasaray, Selçuk İnan ile net bir fırsattan yararlanamadı.

FARK YİNE İKİYE ÇIKTI

Gollerin arka arkaya geldiği bölümde Sneijder’in sol kanattan hareketlendirdiği Martin Linnes çalımla girdiği ceza sahasında topu müsait durumdaki Sinan Gümüş’e çıkardı. Sol ayağıyla çok sert vuran Sinan, skoru henüz 28.dakikada 3-1 yaptı. Galatasaray bir dakika sonra 20 metreden kazandığı frikikle 4.gol şansından Podolski ile yararlanamadı.

FIRTINAYI DEVRE DİNDİRDİ

Maçın üçte birlik bölümü bittikten sonra rakibinin oyun direncini iyiden iyiye kıran Galatasaray, sırasıyla Podolski, Sinan ve Bruma ile girdiği net pozisyonlardan yararlanamadı. Devrenin son 15 dakikalık bölümünde yalnızca Vagner Love ile bir pozisyona giren Alanya, bu pozisyondan yararlanamadı ve maçın 45 dakikalık bölümü 3-1’lik Galatasaray üstünlüğü ile bitti.

Halil Umut Meler maçın ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.

İlk 45 dakikada oyunun belli bir bölümü haricinde oyunu domine eden Galatasaray, istediği skoru bulmayı başardı. Rakibini genellikle kanat akınları ile bozmayı başaran sarı kırmızılı ekibin, yıldız isimleri ile sonuca gitme planı tuttu. Alanyaspor ise zaman zaman iyi oynadığı maçta final paslarını iyi yapamayınca rakibinin üstünlüğüne boyun eğmiş oldu.

SNEIJDER BRUMA BİRLİKTELİĞİ

Bu sezon Galatasaray’ın en etkili ikilisi olan Bruma - Sneijder ikilisi, bu maçtaki performansları ile beraber toplam 16 gol ve 22 asiste ulaştı. Wesley Sneijder toplamında 15 asiste ulaşırken, Bruma 11.golünü buldu. Sinan Gümüş ise iki hafta üst üste gol attı ve gol sayısını 4 yaptı.

CİMBOM İYİ BAŞLADI

Alanyaspor’un başlama vuruşu ile başlayan ikinci 45 dakikanın ilk bölümüne Galatasaray hakim oldu. İlk devrede 3-1’i bulmayı başaran Cimbom, bu skorun verdiği rahatlıkla oynamaya başladı. Usta ayakları ile iki güzel varyasyona giren Cimbom, farkı üçe çıkaracak golü bulamadı. Alanyaspor ise bu bölümdeki tek pozisyonunu kornerden buldu.

ALANYA BASTIRDI

52.dakikadan 60’a kadar ise oyuna hükmeden taraf Alanyaspor oldu. Bu sürede Galatasaray’ı kendi sahasına hapseden ev sahibi, arka arkaya  bulduğu iki net pozisyonlardan Love ile yararlanamadı. Ancak 60’tan sonra oyuna giren Josue - Rodrigues ikilisi ile dinamizm kazanan Cimbom, oyuna yeniden ortak olmayı başardı.

VE GOL GELDİ

60’tan 75. dakikaya kadar rakibi Galatasaray’dan üstün oynadığı maçta Alanyaspor, aradığı golü penaltıdan buldu. Vagner Love’ın Galatasaray ceza yayının üstünde harika çalımlarının ardından çektiği şutta Ahmet Çalık’ın eline çarpan top, ev sahibine penaltı getirdi. Penaltıda topun başına gelen Vagner Love kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederken, skor 3-2 oldu.

GALATASARAY TOPARLADI VE KAZANDI

Bu golden sonra skora ortak olan Alanyaspor’un baskısından iyi kurtulan Galatasaray, zaman zaman zorlandığı ev sahibi baskısına dayandı ve gol yememeyi başardı. Son bölümü Alanyaspor forvetleri ve Muslera arasında geçen oyunda gol yememeyi başaran Aslan, sahadan 3-2’lik skorla 3 puan çıkarmayı başarmış oldu.

3.LÜK YARIŞI DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe’nin Trabzon karşısında puan bıraktığı maçtan sonra önemi daha da artan Alanya deplasmanından 3 puan çıkaran Galatasaray, puanını 61 yaparak Fenerbahçe ile puanları eşitlemeyi başardı. Alanyaspor ise 40 puan ile  11.sırada kaldı.

Arda İlçöl - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum