Galatasaray Temmuz'da Avrupa defterini kapattı

Sarı-kırmızılılar UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Östersunds'la Türk Telekom Stadı’nda 1-1 berabere kalarak Avrupa’dan elendi.

Galatasaray Temmuz'da Avrupa defterini kapattı
20 Temmuz 2017 - 22:06 - Güncelleme: 20 Temmuz 2017 - 23:02

İlk maçında rakibine 2-0 mağlup olan Galatasaray, UEFA Avrupa Kupası’na 2. ön eleme turunda veda ederek, taraftarlarına büyük şok yaşattı. 

Maça baskılı başlayan temsilcimiz Galatasaray hücum hattında kanatlardan ilerlemesine rağmen net bir gol pozisyonu yakalayamadı. 

Rakibin topla oynamasına izin vermeyen Galatasaray defansı Tolga'nın da desteğiyle beraber atakları geriden geliştiriyor. İlk 15 dakika sıkça pas hatası yapan Sarı Kırmızılılar, zaman zaman fizik olarak rakibinin gerisinde kaldı.

SALLADI AMA YIKAMADI

Karşılaşmanın 20. dakikasından sonra Galatasaray, rakibinin üzerinde baskı kurmaya başladı. Yasin Öztekin'in sağ kanattan ceza sahasına girdiği pozisyonda çektiği şut, az farkla auta gitti. Maicon ve Selçuk'la oyun kurmaya çalışan Cimbom, Gomis ile topu buluşturmayı zaman zaman başarsa da golü bulmayı başaramadı. 

İlk devrenin sonlarına doğru rakibini iyice abluka altına aldı. Yeni transferler Gomis ve Belhanda ile pozisyonlar bulan sarı-kırmızılılar, golü bulamadı ve ilk 45 dakika 0-0 bitti.

ŞOK GOL GELDİ

İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf temsilcimiz Galatasaray oldu. Rakibini kendi yarı sahasından çıkarmayan sarı-kırmızılı temsilcimiz, baskıdan gol çıkarmayı başaramadı. 

Dakikalar 60'ı gösterdiğinde ise kötü haber geldi. Ahmet Çalık'ın ceza sahasında önünde yaptığı hatada kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Nouri, düşürüldü. Alman hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı gole çeviren Nouri, takımını 1-0 öne geçirdi.

PROTESTOLAR BAŞLADI

Galatasaray'ın yediği golden sonra tribünde protestolar başladı. Geçtiğimiz günlerde sözleşmesi feshedilen Wesley Sneijder'i anan taraftar, teknik direktör Igor Tudor ve başkan Dursun Özbek'i istifaya çağırdı.

BERABERLİK GELDİ

Dakikalar 69'u gösterdiğinde skora denge geldi. Sinan Gümüş'ün volesini kale alanı üstünde tamamlayan Ahmet Çalık, 1-1'lik beraberliği sağladı. 

Golden sonra oyunu rakip ceza sahasına yıkan temsilcimiz, doldur boşalt oyununa geçti ancak golü bulamadı.

'VAH'LAR ARASINDA TUR GİTTİ

Golden sonra rakibini baskı altına alan Galatasaray, bir türlü net pozisyona girmeyi başaramadı. Ceza sahasına uzun toplarla gitmeye çalışan temsilcimiz, topu Eren ve Gomis'le buluşturamadı ve rakip kaleciyi zorlayamadı. 90 dakikada başka gol çıkmayınca maç 1-1 bitti ve temsilcimiz UEFA Avrupa Ligi'ne 2. Ön eleme turunda veda etti.

Arda İlçöl futboo.com

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum