Galatasaray - Trabzonspor maçının iki kilit futbolcusu

Süper Lig'de Galatasaray ile Trabzonspor, şampiyonluk yarışında oldukça kritik bir maça çıkıyor. Derbide iki takımdan da kilit futbolcuları değerlendirdik.

Galatasaray - Trabzonspor maçının iki kilit futbolcusu
05 Temmuz 2020 - 12:17

Başakşehir'in Antalyaspor'u yenmesiyle birlikte Galatasaray - Trabzonspor maçının önemi daha da arttı. İki takıma da 1 puanın yeterli olmadığı bir günde Süper Lig'in kaderini belirleyebilecek bir maç ile karşı karşıyayız.

Galatasaray'da eksik futbolcuların fazlalığı göze batıyor. Son olarak Onyekuru'nun kiralık sözleşmesi sona erdi ve Monaco'ya döndü. Atanı ve tutanı, Muslera ve Falcao'su da yok. Bu maçta Galatasaray'da kilit rol oynayabilecek futbolcu olarak Mariano'yu seçtik. 

Hazır olmayan kanatları kullanabilir

Trabzonspor'un en etkili olduğu yerler kanatlar. Nwakaeme ve Ekuban ile kanatları çok iyi kullanıyorlar. Galatasaray'ın avantajı ise iki futbolcu tam olarak hazır değil. Mariano kendi kanadını iyi savunabilir ve oradan atak başlatırsa Trabzonspor kalesinde tehlike yaratabilir. Tecrübesi ile bu tarz maçları oynamayı çok iyi bilen bir isim.

Derbileri seven forvet: Sörloth

Trabzonspor'da ise ön plana çıkan futbolcu Alexander Sörloth... Ligin gol kralını eksik bir savunma hattı bekliyor. Zaten tam olsa da Norveçliyi durdurmak çok zor. Marcao döndü ama ne kadar hazır soru işareti? Haftalardır oynamayan Brezilyalı stoper, ilk maçına Sörloth karşısında çıkacak. Sörloth'un bu sezon derbi performansı da oldukça iyi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın hepsine gol attı. Yine atarsa kimse şaşırmayacaktır...

YORUMLAR

  • 0 Yorum