Galatasaray transfere ne kadar harcadı?

Yaptığı transferlerle dikkat çeken Galatasaray'da kadro büyük oranda değişti. Sarı kırmızılı takımın transfer maliyeti ise belli oldu.

Galatasaray transfere ne kadar harcadı?
09 Eylül 2022 - 11:27
Icardi, Mata, Mertens ve Rashica’yı bedelsiz alan G.Saray, diğer 9 oyuncu için 27 milyon Euro bonservis parası verecek. Buna karşın Marcao’nun satışından 15 milyon Euro’yu kasaya koyan Cimbom, gönderdiği diğer futbolcuların 19 milyon Euro artı 26 milyon TL’lik maaş yükünden kurtuldu. Kiralık giden Morutan ve Muhammed’in 11.35 milyon Euro’luk satın alma opsiyonları da kullanılırsa gelir-gider eşitlenecek.

Galatasaray, Mauro İcardi, Juan Mata, Dries Mertens ve Milot Rashica’yı herhangi bir bonservis ya da kira bedeli ödemeden getirdi. Diğer 9 yeni futbolcunun bonservisleri için sarı kırmızılı kulübün kasasından çıkacak toplam para 26.5 milyon Euro artı 20 milyon TL (Ödenecek bütün parayı Euro bazından hesaplayacak olursak 27.5 milyon Euro’ya tekabül ediyor).

En büyük gelir Marcao'dan geldi

Bu dönemde Galatasaray’ın satışından en çok gelir elde ettiği isim Marcao oldu. 15 milyon Euro’ya Sevilla’ya satılan Sambacı için kulübün bu yılki transferlerinin en büyük finansörü demek mümkün. 500 bin Euro’ya satılan Emre Akbaba’nın yanı sıra kiralık gönderilen Morutan (630 bin Euro), ve Muhammed’den (250 bin Euro), toplam 1 milyon 380 bin Euro gelir elde edildi.

Pisa'ya kiralanan Morutan’ın sözleşmesine 25 maçta 45 dakika süre alması halinde 5 milyon 650 bin Euro’luk zorunlu satın alma opsiyonu konuldu. Nantes’a kiralanan Muhammed’in satın alma opsiyonu ise 5.7 milyon Euro. Eğer iki futbolcu için de bu opsiyonlar kullanılırsa Galatasaray toplam 11 milyon 350 bin Euro bonservis gelirini kasasına koyacak.

Maaş yükü ortadan kalktı

G.Saray ayrıca gönderdiği futbolculara ödeyeceği maaş yüklerinden de büyük ölçüde kurtuldu. Diagne’nin yıllık 2.4 milyon Euro’luk ücretinin yarısını ödeyecek olan sarı kırmızılılar ayrıca Cicaldau’ya 800 bin Euro, Luyindama’ya 600 bin Euro, Ömer Bayram’a 400 bin Euro, Taylan-Alparslan-Emre Kılınç üçlüsüne de toplam 20 milyon TL yıllık ödemekten kurtuldu.

Marcao'dan 15 milyon Euro, Emre Akbaba’dan 500 bin Euro kazanan Galatasaray, Morutan ve Muhammed’den beklediği 11 milyon 350 bin Euro’luk satış gelirlerine de ulaşırsa toplamda 26 milyon 850 bin Euro’yu kasasına koyacak ve bu durumda bonservis ve kira bedelleri yönünden gelir-gider dengesi büyük ölçüde tutturulmuş olacak.

G.Saray, Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı’yı Ankaragücü’ne, Luyindama’yı da Antalya’ya 1 yıllığına kiraladı. Emre Akbaba 500 bin Euro bonservisle Adana Demir’e gitti. Sözleşmesi feshedilen Ömer Bayram da 1. Lig ekibi Eyüp’e 2 yıllık imza attı. (Spor Arena)

YORUMLAR

  • 0 Yorum