Galatasaray transferi bitirdi

Galatasaray, ligden çekilen Hatayspor'da forma giyen sol bek Sam Adekugbe ile her konuda anlaştı.

Galatasaray transferi bitirdi
15 Şubat 2023 - 16:52 - Güncelleme: 15 Şubat 2023 - 19:34
Süper Lig kulüpleri, ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nın mali yükünü omuzlama kararı almıştı. 17 takımın ayrıca bu iki kulüpte forma giyen ve futbola devam etmek isteyen oyunculara sezon sonuna kadar kucak açmaya hazırlandığı öğrenildi. Kulüpler, transfer edecekleri oyuncuların bu sezonki maaşını da üstlenmiş olacak.

Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Okan Buruk'lu Galatasaray Beşiktaş'ın da istediği Hataysporlu oyuncuyu kadrosuna kattı.

Hatayspor'un sol beki Sam Adekugbe Galatasaray'la anlaştı. Sezon sonuna kadar kiralık. Satın alma opsiyonu 1.2 milyon Euro olacak. Sarı-Kırmızılı takım Hatayspor ile görüşmelerini sürdürüyor. 1-2 madde konusunda görüşmeler devam ediyor. Transferle ilgili resmi açıklamanın kısa süre içinde gelmesi bekleniyor.

Beşiktaş da istiyordu

28 yaşındaki sol bekle Beşiktaş da ilgileniyordu. Şenol Güneş bu transferi bizzat istedi. Masuaku'nun satın alma opsiyonunu kullanmayacaklarını Sam Adekugbe'ye bildirmelerine rağmen oyuncunun tercihi Galatasaray oldu.

Yabancı kuralı 9+2 olarak güncellendi

Hatayspor ve Gaziantep FK’nın yöneticileriyle temasa geçilerek, hangi futbolcuların oynamaya devam etme planı yaptığı öğrenilecek. Ardından bu oyuncuların, sezon sonuna kadar diğer Süper Lig ekiplerinde forma giymeleri sağlanacak. TFF, ligden çekilen takımlardan transfer edilecek yabancı oyuncuların oynaması şartıyla kontenjan kuralını 9+2 olarak güncellemişti.

(Fanatik)

YORUMLAR

  • 0 Yorum