Galatasaray üçer üçer gidiyor

Süper Lig'in üçüncü hafta mücadelesinde 'tam' sahasında Sivasspor'u konuk eden Galatasaray, Tolga Ciğerci(2) ve Gomis'in attığı gollerle 3-0 kazandı.

Galatasaray üçer üçer gidiyor
25 Ağustos 2017 - 23:31

Arka arkaya gelen iki lig galibiyeti, ardı arkası kesilmeyen transferler Galatasaray taraftarını stadyuma çekti. Maça iki gün kala gişeyi kapatan 'Cimbom', maça inanılmaz bir taraftar desteği ile başladı. Maç öncesi dağıtılan 50000 Bafetimbi Gomis maskesi, İstiklal Marşı esnasında tüm Arena tarafından takıldı. 90 dakikayı az sayıdaki Sivasspor taraftarı da tribünden takip etti.

Maça Ali Palabıyık'ın düdüğü ile maça ev sahibi Galatasaray başladı.

Galatasaray etkili başladı

Ligin üçüncü maçında taraftarını arkasına alarak başlayan Galatasaray, ilk dakikalardan itibaren rakibine üstünlük kurdu. Ev sahibi hücum bölgesindeyken defansını altılayan konuk ekip Sivasspor, rakibinin etkili isimlerini durdurmaya çalıştı. İlk 20 dakikada Tolga Ciğerci ile net bir pozisyondan yararlanamayan Cimbom, oyunu bu bölümde ilk iki maç kadar domine etmeyi başaramadı.

Sivas'tan etkili oyun

Rakibinin ilk 'salvolarını' durdurmayı başaran konuk takım, hücumdaki etkili isimleriyle organize kontra atak hücumlar yapmaya başladı. 8 dakika içerisinde 4 kez Galatasaray ceza sahası yakınlarından frikik kazanan Kırmızı-Beyazlılar, bu fırsatları gole çeviremedi. Bu bölümde topu 2. ve 3. bölgede kanatlardan içeri sokmakta sorun yaşayan Galatasaray, fazla tehlike yaratacak pozisyonlara giremedi.

Tolga yeniden sahnede

30.dakikadan itibaren oyun üstünlüğünü eline alan Sarı-Kırmızılı takım, rakip kaleye yeniden etkili gelmeye başlasa da net gol pozisyonlarına girmekte zorlandı. Dönem dönem Ndiaye'nin hareketlendirmesi ve iki bekinden iyi performans almasıyla rakibini boğan Cimbom, golü 41. dakikada buldu. Belhanda'nın kullandığı kornerde ilk devrede hareketsiz kalan Gomis aşırdı, Galatasaray'ın 'sürpriz' golcüsü Tolga Ciğerci topu ağlara gönderdi. Golden sonra konsantrasyonunda düşüş görülen ev sahibi ekip, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girmeyi başardı.

İlk iki maçın ilk devrelerinde olduğu kadar etkili olamayan Galatasaray, 45 dakikayı 'duran toptan' attığı golle önde kapattı. Geçen iki maçın aksine bu sefer sol kanattan ilerleyen Cimbom, Bafetimbi Gomis ve Belhanda'nın hareketsiz oyunlarına çare bulamayınca net gol pozisyonlarından genellikle uzak kaldı. Gomis'in yorulma emareleri göstermesi ve 4 hücumda ofsaytta kalması, Galatasaray'ın üçüncü bölgede top tutma planını sekteye uğrattı. 

Sivasspor ise rakibini durdurmak konusunda kısmen başarılı oldu. Gomis-Belhanda bağlantısını kesen konuk ekip, geliştirdiği kontra ataklar ve frikiklerden gol çıkaramayınca devreyi 1-0 geride kapattı.

Karşılıklı pozisyonlarla başladı

Maçın ikinci 45 dakikasına iki ekipte hızlı başladı. Orta sahaların henüz bu dakikalardan düşmeye başladığı maçta ilk pozisyonları Sivas buldu. Ceza sahasından arka arkaya iki şut pozisyonu bulan konuk ekip, bu pozisyonları değerlendiremedi. Bu pozisyonlardan sonra vites arttıran Cimbom, önce Gomis ile golü buldu ancak ağlara giden top gol değeri kazanmadı. Hemen ardından Belhanda ile yüzde yüzlük bir pozisyon bulam Galatasaray, farkı ikiye çıkaramadı.

Tolga ve Gomis bitirdi

Galatasaray'ın ikinci golü 71.dakikada geldi. Geçtiğimiz sezon gol atamayan Tolga Ciğerci, Linnes'in başlattığı sağ taraf akınında ceza yayında topla buluşan Tolga, güzel bir vuruşla hem kendisinin hem takımının ikinci golünü kaydetti. Milli futbolcu, Süper Lig'in üçüncü haftasında 4 gole ulaştı. Oyun kontrolünü bu golden sonra tamamen eline alan Galatasaray, üçüncü golünü de Bafetimbi Gomis'in ayağından buldu. Hakem Ali Palabıyık'ın penaltıya hükmettiği elle oynama pozisyonunda penaltı kazanan Cimbom, 81.dakikada Gomis ile farkı üçe çıkardı. Son dakikalarda rakibinin oyun direncini kıran ev sahibi, taraftarının müthiş desteği ile maçı 3-0 kazanmayı başardı.

Galatasaray, ikinci yarının başında rakibine pozisyon verse de kaliteli ayaklarıyla skora gitmeyi bildi. İkinci 45 dakikada Belhanda ve stoperlerin oyuna daha fazla konsantre olan Cimbom, yüksek mücadele temposunu ikinci yarıda koruyunca maçı rahat kazandı.

Arda İlçöl - futboo

YORUMLAR

  • 0 Yorum