Galatasaray yeni sezona ne kadar hazır?

Süper Lig'in başlamasına kısa bir süre kala Galatasaray yeni sezona hazır mı? Transfer döneminde yaşananlar ve sezon içinde Galatasaray'ın performansını belirleyecek etkenler neler?

Galatasaray yeni sezona ne kadar hazır?
10 Eylül 2020 - 13:29
FUTBOO | Geçtiğimiz sezon özellikle pandemiden sonra çok kötü bir performans sergileyen Galatasaray, ligi istediği noktada bitirememişti. Sarı-kırmıızlı takım bu sezon, geride kalan yılı unutturmak istiyor. Peki Galatasaray'da yeni sezon öncesi neler yaşandı? Sarı-kırmızılı takımı bu sezon neler bekliyor?

Ekonomik nedenler ve pandemi elbette Galatasaray'ı da olumsuz etkiledi. Sarı-kırmızılı takım transfer döneminde daha düşük maliyetli oyunculara yönelmeyi tercih etti. Lemina, Seri ve Onyekuru kiralık sözleşmelerinin bitmesinin ardından takımdan ayrılırken, Galatasaray bu isimlerin yerini kiralık ve daha düşük maliyetli oyuncularla doldurmaya çalıştı.
Galatasaray'da Fatih Terim faktörü

Elbette her ne olursa olsun sezon başında Galatasaray da şampiyonluğun önemli adaylarından biri! Kadroda bazı kayıplar yaşansa da sarı-kırmızılı takımın şampiyonluğu kovalayabilecek tecrübesi ve kalitesi var. Fatih Terim gibi çok tecrübeli bir isme sahip olmaları da en büyük avantajları. Terim, bu tip durumlarla birçok kez karşılaşmış ve birçoğunda sahadan başarıyla ayrılmış bir isim. Galatasaray camiasında ve taraftarın gönlünde de çok büyük bir kredisi var. Tecrübeli teknik adam da bunu başarıya dönüştürebilmek için mücadelesini verecek. Fatih Terim'in bu sezon bir avantajı da yedek kulübesi olacak. Sarı-kırmızılı takım yaz döneminde yedek kulübesindeki teknik kadroda da değişikliğe gitti. Terim'in ekibine Scott Piri, Albert Riera ve Hakan Balta da dahil oldu.
Hangi Arda Turan'ı izleyeceğiz?

Galatasaray'ın bu sezonki transferdeki en konuşulan hamlesi kuşkusuz Arda Turan oldu. Son birkaç sezonda düşüş içerisinde olsa da Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan olan Arda Turan'ın saha içerisinde ve kenarda takıma yapacağı katkı, Galatasaray'ın bu sezonki performansını doğrudan etkileyecektir. Eğer Arda Turan'ı Atletico Madrid günlerine biraz yaklaşırsa Galatasaray yarışta çok büyük bir güce sahip olabilir. Türk futbolu ve EURO2021 adına da Arda Turan'ın performansı merak konusu! İyi bir Arda Turan izlersek, bu hem Galatasaray hem de A Milli Takımımız için büyük bir avantaj olabilir.

Gelenler gidenleri aratacak mı?

Geçen sezon takımın en önemli isimlerinin başında Seri ve Lemina geliyordu. İki oyuncunun da kiralık sözleşmeleri sona erdi ve iki isim de Galatasaray'dan ayrıldı. Galatasaray bu bölgedeki boşluğu doldurmak için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Yeni gelen ve gelecek isimlerin, Seri-Lemina ikilisini aratıp aratmayacağı merak konusu! Eğer sarı-kırmızılı takım orta alandaki problemi çözerse, uzun lig maratonunda avantaj yakalayabilir.

Falcao yeni transfer etkisi yaparsa...

Falcao geçen sezon transfer edilse de, sakatlıklar nedeniyle beklenen katkıyı verememişti. Eğer Kolombiyalı oyuncu sakatlık problemleri yaşamazsa, bu sezon Galatasaray'ın gücüne güç katacaktır. Geçen sezon oynadığı dönemlerde bile takıma büyük katkı sağlayan Falcao, bunu tüm sezona yayabilirse, kendisinden ilk sezon beklenen o performansı gösterebilir. 
Uzun lig maratonunda Piri farkı

Fatih Terim'in teknik ekibine katılan Scott Piri, belki de bu sezonun en kritik isimlerinden! tecrübeli kondisyoner daha önce de Fatih Terim ile beraber çalışmıştı. Piri, takımın fizik gücünü yükseltmek ve bunu sezona yayabilmek adına teknik ekibe dahil edildi. Bunu daha önce başarmıştı. 21 takımla oynanacak Süper Lig'de de Piri'nin Galatasaray'a katacağı fizik, kondisyon, sarı-kırmızılı takım adına kritik rol oynayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum