Gazete müdürleri hadi federasyonu eleştirsin

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen dün gece TRT Spor’da Levent Özçelik ile yaptığı programda gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazete müdürleri hadi federasyonu eleştirsin
07 Haziran 2017 - 12:38

Rıdvan Dilmen, kendisinin bir yasa taslağı hazırladığını ve futbol federasyonuna göndereceğini söyleyerek, “Kulüpler yasası hazırlanmış ancak içinde futbol yokmuş. Aziz Bey (Yıldırım) bana söyledi. Ona da Şekip Bey (Mosturoğlu) söylemiş. Kulüpler yasası hazırlanmış galiba. Spor yasası çıkıyor herhalde futbol yasası değil” şeklinde eleştirilerde bulundu.

İşte usta yorumcu Rıdvan Dilmen’in TRT Spor’daki programından kesitler.

“Spor yasası çıkıyor galiba, yazı gelmiş. Ben de futbol yasamı hazırladım,  gönderiyorum yakında. Bu arada Anayasa’ya da aykırı değil. Kontrol ettirdim. Çünkü ‘Anayasa Mahkemesi bozar’ dediler.

Benim çalışmamda, örneğin 1 milyon borcunuz var. Yüzde 70’ini 10 yılda eritiyorsunuz. Transfer şartı da veriyorum ama küçülerek.

Türkiye’deki kulüplerin 2 milyar dolar borç var mıdır… TV geliri 4 yılda yaklaşık o kadar para…

Göksel Beyi (Gümüşdağ) arayacağım, rica edeceğim. Önce kutlayacağım Şampiyonlar Ligi’ne katılacakları için. Kulüplerin de onayı lazım. Önümüzdeki hafta ayın 9’unda Futbol Federasyonu’nun mali kurulu var.

Oraya önerge düşünüyorum. 3 madde var.

1-Yönetim kurullarını başkanlar seçsinler. Artı kurulları temsilciler MHK, Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu’na kim girecekse kulüp üyeliğinden istifa etsin. Kulüp üyesi olmasın, istifa etsin gelsin. Sonra isterse görevi bittikten sonra gider yine üye olur.

2-Yönetim kuruluna girme yaşını 187e indirmeyi düşünüyorum. Şu anda 25.

3- Bildiğim kadarıyla 300 küsur delege var.  Sahanın içinde üç faktör var. Futbolcu, teknik direktör ve hakem. Şu an mevcutta 6 hakem, 6 teknik adam, 6 profesyonel futbolcular derneğinden arkadaşlar var. Ben de bunlara 5 hakem, 6 teknik direktör ve 12 ekstra eski futbolcu koyuyorum. 65 imzayla genel kurul gönderip 2/3 sağlanırsa..

En çok milli olan arkadaşların 18’i oy kullansın. Daha önceki delegeler azalsın demiyorum. Teknik direktörler en az A Milli Takım hocalığı yapmış olacak. Hakem de Şampiyonlar Ligi veya önemli final yönetmiş arkadaşlar olacak.  

Yani herkesin üyeleri kalsın.

Futbol Federasyonu mali kurul için Ankara gitmeyi düşünmüyorum. Genel kurul üyesi de değilim zaten. Sadece Göksel Beye rica edeceğim. Hazırladığımız önergeyi sunacağız.

“ASLA KENDİM İÇİN BİR ŞEY KONUŞMADIM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklamalarda da bulunan Rıdvan Dilmen, zaman zaman görüştüğünü ancak hiçbir şekilde kendisi ile ilgili herhangi bir konu konuşmadığını ifade etti.

Asla bu konuları konuşmadım. Türkiye’nin benim anlatacaklarımdan çok daha önemli sorunları var. Ben sadece şunu istiyorum. Futbol ailesini yönetenlerden… Örneğin Yıldırım beyle (Demirören) kendi gazetesinin ödül gecesinde görüştüm. Dedim ki, ‘Beni bir davet edin, bir oturalım konuşalım. Size serzenişlerim olacak. Siz de rahatsızısınız benden biliyorum. Ben şikayetlerimi anlatacağım’ dedim. Bunu söyledim.

Bu spor geleceği ile ilgili. Ben sağlığımla uğraşıyorum. Ancak futbolu çok seven bir adamım. Benim de yanlışlarım olabilir. Söyleyebilirler.

Ancak herhangi biri veya kendim için asla ve asla cumhurbaşkanımızla görüşmedim.

“HAYAT DOLU BİR İNSANDIR”

Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştüğüm için antipatik oldum bir grup tarafından. Tayyip Bey, bildiğin demokrat, sporu, sporcuyu seven bir insandır. Dünyanın en büyük silahı şimdi, algı, medya ve sosyal medya. Herkes onunla yönetiyor. Biri bir yalan atıyor, sonra kendi inanıyor inanıyor falan. Ben tanıdığım için söylüyorum Temsilciliğini yapmak istemiyorum. Hayat dolu bir insandır Tayyip bey.

Kindar falan da değildir. Keşke bazen kindar olabilse. Çok uzlaşmacı bir adam. Onun için Ali Koç da bir, Sabancı da bir, kameraman kardeşimiz de bir. Bunun için, demokrat olduğu için sevdiğim bir insan var orada.

Ama beni gerici yaptılar. Ne dini kullanırım, ne Atatürk’ü kullanırım. Atatürk de benim kalbimde dünyanın en büyük lideridir.

Tayyip Bey de Türkiye için bir şans ve çok büyük bir liderdir. Benim kulübüm,  aşık olduğum kulübümde A4 kağıdıyla öldürdüler bizi.

“DON KİŞOT OLDUM”

Sonra federasyonla ilgili Don Kişot oldum. Don Kişot Rıdvan. Türk futbolu kuruldu kurulalı her federasyon eleştirilmiştir. Bu federasyonu tek eleştiren benim. Zannediyorlar ki, ben federasyon başkanlığına çok meraklıyım. Sevgili kardeşim, şahane program yaptığım Levent kardeşim bir gün spontane konuşurken olan bir konu.

Bu federasyon hangi gazete ve sosyal medya tarafından, taraftar grupları tarafından eleştirildi. Söyle Talisca olayını, hangi gazete manşetine taşıdı. Veya Volkan Babacan olayını. Veya Tosic’in…

Fikstür uygulamaları. Çarşamba akşamı Konyaspor gece 02.00’de kupa törenindeydi, cumartesi günü öğlen 5’te maç alıyorsun. Üçüncülük mücadelesi var. Kim dedi, ben dedim kötü oldum.

Görevimiz söyleyeceğiz. Ben gazeteci değilim. Gazete müdürlerini koyuyorlar Turkcell TV’ye BİP TV’ye. Tamam ekmek yesinler.

Gazetelerin spor müdürleri orada. Turkcell’in CEO’su Futbol Federasyonu’nun en önemli yöneticilerinden bir tanesi. Söyleyin bakalım… Hadi Talisca’yı eleştir, federasyonu eleştir. Hadi eleştir. Maaşlı çalışıyorsun orada.  

Diyelim ki Göztepe’ye ceza vermediler. Kaan Terzioğlu federasyonda yönetim kurulu üyesi. Susturucu mu verdiniz onlara.

“EN KAHRAMAN RIDVAN DEĞİLİM”

Çok gazeteci arkadaşım TV izlerken bağırıyorlar. Bir başladılar orada işe,  federasyonla ilgili tek kelime yok. Ne federasyon başkanı, ne futbol direktörü ile ilgili var. Bizim de başkanımız. Yıldırım Bey’le ne problemim olur, olamaz. Yıllardır spor camiasındayız. Ben eleştiremez miyim yani. Ama ben kurbanlık koyun gibi tek başıma kaldım. Adaletsiz bir düzen var. Ben de en Kahraman Rıdvan değilim.

Aylardır siyaset var tribünlerde, salonlarda. Önce onları halledin kardeşim. İzmir Marşı’yla Atatürk’ü mü sevdireceksiniz. İzmir Marşını gönülden ben de söylerim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum