Geçen sezona göre en iyiler kim?

Süper Lig'de 12. hafta itibariyle geçen sezona göre en fazla puanını arttıran takım Trabzonspor oldu. Peki diğer takımlardaki durum ne? Son iki sezonun 12. haftadaki durumunu kaleme aldık.

Geçen sezona göre en iyiler kim?
18 Kasım 2021 - 12:22 - Güncelleme: 18 Kasım 2021 - 12:33
Süper Lig’de 12. hafta itibariyle geçen sezona göre hangi takım daha çok puan topladı? 12. Haftayı lider kapatan Trabzonspor, bu alanda ligin de en iyisi olmayı başardı.

Trabzonspor geçtiğimiz sezon ilk 12 maçında sadece 14 puan toplayabilmişti. Bordo-mavili ekip bu sezon ise 16 puan daha fazla topladı. Geçen sezon 12. haftaya göre puanını en fazla arttıran takım olan Trabzonspor, geride kalan 12 haftada hiç yenilgi almadı.

Trabzonspor’un ardından geçen sezona göre en fazla puanını arttıran takım İlhan Palut’un çalıştırdığı Konyaspor oldu. Yeşil-beyazlı ekip 12. maçlar sonunda geçen sezondan 8 puan daha fazla toplamayı başardı.

Konyaspor’un ardından ise puanını en fazla arttıran takım Hikmet Karaman’ın çalıştırdığı Kayserispor oldu.

Peki en büyük düşüşü hangi takımlar yaşadı?

Süper Lig’de geçen sezonun gerisinde kalan takımlara baktığımızda ilk sırada Göztepe ve Kasımpaşa geliyor. Göztepe ve Kasımpaşa 12 hafta sonunda geçen sezondan tam 9 puan daha az topladı.

Bir diğer büyük düşüşü Çaykur Rizespor yaşadı. Karadeniz temsilcisi geçen sezona göre ilk 12 haftada 8 puan daha az topladı.

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş geriledi

Galatasaray, Fenerbahçe ve son şampiyon Beşiktaş ise geçen sezon 12 maç sonunda topladığı puanın gerisinde kaldı. Geçen sezon 12. haftaya göre Galatasaray ve Beşiktaş 2, Fenerbahçe ise 3 puan daha az topladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum