Geleceğin takımı DUX Inter de Madrid

Hissedarları arasında bir YouTuber bulunuyor, e-spor firmasına aitler, maçları Twitch'ten yayınlanıyor ve kripto para kullanarak transfer yapıyorlar. DUX Internacional de Madrid takımı için geleceğin takımı diyebilir miyiz? Bizce öyle...

Geleceğin takımı DUX Inter de Madrid
30 Mart 2021 - 11:37 - Güncelleme: 01 Nisan 2021 - 13:59
FUTBOO | Şu anda İspanyol futbolunun üçüncü liginde yer alan DUX Internacional de Madrid, Real Madrid kalecisi Thibaut Courtois ve Real Betis'in forvet oyuncusu Borja Iglesias'ın hissedarı olan bir kulüp. DUX Gaming isimli bir e-spor takımının profesyonel futbol şubesi. 

Peki bu takım nasıl kuruldu?

DUX Gaming 2018'de kuruldu. FIFA e NBA 2K serilerinde başarılı e-spor takımlarına sahipler. Courtois ve Iglesias ise 2020'de kulübün hissedarlarından oldu. Kulübün bir diğer hissedarları arasında altı milyondan fazla abonesi olan FIFA YouTuber'ı DjMaRiiO bulunuyor. İngiliz iş adamı Stephen Newman, futbol kulübünün başkanı olarak yerinde kaldı ve futbol takımı, aynı zamanda e-spor takımlarıyla aynı forma giymeye başladı.

Real Betis'in forveti Borja Iglesias, ''Video oyunları, çocukluğumdan beri tutkulu olduğum bir şey. Böyle bir projede aktif bir katılımcı olma şansına sahip olmak beni özellikle heyecanlandırdı. Ne gerekiyorsa buradayım, ancak yüksek nitelikli profesyonellere sahipler ve projeyi nasıl yöneteceklerini en iyi bilenler onlar. Bence birlikte çalışıp birbirimizden bir şeyler öğrenebilmek, bize gelecekte birçok avantaj sağlayacak.'' sözlerini kullanarak neden takımın hissedarları arasına girdiğini anlatıyor.

Takım kalecisi bir FIFA yayıncısı

Takımın kalecisi Carles Santalo, eski bir e-spor oyuncusu ve İspanya'da en çok izlenen FIFA yayıncılarının başında geliyordu. Santalo'nun Twitch hesabında 465 bin abonesi bulunuyor. 

Bitcoin ile futbolcu transferi!

DUX Internacional de Madrid, David Barral'ı da bitcoin kullanarak kadrosuna kattı ve bunu yapan ilk kulüp olarak tarihe geçti. Kulübün sponsorlarından biri de kripto para platformunda yer alıyor.

Takım sahibi Newman, ''Bitcoin'in gelecekteki etkisini tam olarak kimse bilmiyor. Ancak biz bu ödeme yöntemini futbol dünyasına ilk getiren takım olmak istedik. Yakın gelecekte oyuncuların maaşlarının belirli bir yüzdesini kripto para birimleri kullanarak ödemek istiyoruzz'' diyerek bitcoinin nasıl futbol içine girdiğini açıklıyor.

Geleceği inşa eden takım

Maçları Twitch ve YouTube'dan canlı olarak yayınlanıyor. DUX Internacional de Madrid, adeta geleceği inşa ediyor ve bu takımın açtığı yoldan gelecek takımlar olacak mı onu çok merak ediyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum