Gerçek bir Galatasaraylı: Arda Turan

Çok istediği Galatasaray formasına yıllar sonra tekrar kavuşan Arda Turan, yıllar sonra bir doğum gününe 'Galatasaray futbolcusu Arda Turan' olarak giriyor. O zaten yıllardır 'Galatasaraylı Arda Turan' olmuştu...

Gerçek bir Galatasaraylı: Arda Turan
30 Ocak 2021 - 02:12 - Güncelleme: 30 Ocak 2021 - 02:30
FUTBOO | 9 Ağustos 2009 tarihinde Galatasaray, Gaziantepspor'u 3-2 yenerken o zaman 21 yaşındaki Arda Turan, Galatasaray'da kaptan olarak ilk kez sahadaydı. Aradan 12 sene geçti.

Galatasaray yine bir Gaziantep ekibiyle oynadı, yine kazandı ve yine sahada Arda Turan vardı. 34. yaş gününü kutlayan Arda Turan, için Galatasaray'ın yeri çok ayrı ve bunu hiçbir zaman saklamadı.

Galatasaray aşkını hiçbir zaman gizlemedi! Barcelona'da bile...

Genç yaşta Galatasaray kaptanı olup İspanya'ya giden Arda Turan, Atletico Madrid ve Barcelona gibi dünyanın en iyi takımlarında da oynarken Galatasaray sevdasını her fırsatta dile getirdi. Başka takımlarda da olsa Galatasaray'a olan aşkını hiçbir zaman gizlemedi.

Barcelona'ya gittiğinde bile ''Galatasaray benim yine canım. Ayrıldıktan sonra bu kadar “Ben Galatasaraylıyım” diye bağıran adam var mı? Barcelona'daki fizyoterapist beni gördüğünde 'Ali Sami Yen, cimbombom!' diyor'' sözleriyle bu aşkı anlatıyordu.

İspanya'dan Galatasaray mesajları

Bir futbolcunun gidebileceği en büyük yerlerden biri olan Barcelona'ya gitmişken bile ''Bir gün Türkiye'ye dönersek bu yuvamız olur. Bizi kabul ederlerse, isterlerse yuvamıza döneriz. Çünkü sevdadır bu, değişmez. İnşallah Allah bana döneceksem Galatasaray'a dönmeyi, hizmet edeceksem Galatasaray'a hizmet etmeyi nasip etsin.'' diyordu. 

Döneceğim dedi, döndü...

Galatasaray'ı sadece bir futbolcu gibi değil, taraftar olarak seven bir futbolcu çünkü Arda Turan. ''Çok fanatik Galatasaraylıyım. Maçı izlemiyorum bazen heyecandan. Tüylerim diken diken oluyor. Bir gün mutlaka Galatasaray'a döneceğim. Ama ziyaretçi ama taraftar ama kulüp çalışanı olarak.'' diyen Arda, o hayal ettiği sarı kırmızılı formayı bu sezon tekrar giymeye başladı ve 34. yaşına da yine ''Galatasaraylı Arda Turan'' olarak girdi.

Sezon başında geldiğinde Galatasaray taraftarlarının bir kısmının kafalarında soru işareti vardı. Sonuçta son iki senedir düzenli olarak oynayamayan bir Arda Turan vardı. Ancak çıktığı 17 maçta 3 gol, 2 asist yaptı, istatistiklerinden daha önemlisi de sahada adeta Fatih Terim'in yardımcısı gibi oldu. 

''Bir çocuğun en büyük hayali...''

''Bir çocuğun hayattaki en büyük hayalidir Galatasaray formasıyla maça çıkabilmek'' diyen Arda Turan, 34 yaşında da çocukluk hayalini devam ettiriyor. Arda bunu her zaman demişti. ''Bir gün mutlaka Galatasaray'a döneceğim. Ama ziyaretçi ama taraftar ama kulüp çalışanı olarak.'' sözlerini birçok kez kullanmıştı. Futbolcu olarak döndü, belki daha fazlasını da bu renkler altında yapabilir. Çünkü yılların da gösterdiği gibi bu sevda farklı bir sevda...

YORUMLAR

  • 0 Yorum