Golden State'e ağır darbe

Kevin Durant'i kadrosuna katan ve sezona iddialı bir başlangıç yapmak isteyen Golden State Warriors, evinde San Antonio Spurs'e karşı ağır bir mağlubiyet aldı

Golden State'e ağır darbe
26 Ekim 2016 - 09:00

Kevin Durant'i kadrosuna katan ve sezona iddialı bir başlangıç yapmak isteyen Golden State Warriors, evinde San Antonio Spurs'e karşı ağır bir mağlubiyet aldı.

NBA'de yeni sezonun ilk günü dev bir maça sahne oldu. Batı Konferansı'nın iki iddialı ekibi Golden State Warriors ve San Antonio Spurs'ün mücadelesinde gülen taraf, 129-100'lük skorla konuk ekip Spurs oldu.

Rakibine her alanda büyük bir üstünlük kuran Gregg Popovich'in öğrencileri, sembol oyuncuTim Duncan'ın emeklilik kararından sonra çıktıkları ilk NBA maçında adeta şov yaptı. Kevin Durant'i kadrosuna katarak sezon öncesi NBA'in en çok konuşulan transferine imza atan Warriors ise rakipleri karşısında fark yarattığı üç sayı ortalamasında bu sefer sadece %21.2'de (7/33) kalarak ağır mağlubiyetten kurtulamadı.

Karşılaşmada belirleyici olan bir diğer faktör de bench desteği oldu. Spurs'ün kenardan gelen oyuncuları toplam 56 sayı üretirken Warriors'ta bu sayı 16'da kaldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 35 sayıyla oynayan Kawhi Leonard olurken ABD'li basketbolcu kariyer sayı rekorunu kırdı. LaMarcus Aldridge de 26 sayı 14 ribauntla double double yapmayı başardı. Maça kenarda başlayan Jonathon Simmons da 20 sayı üretmeyi başardı.

Warriors cephesinde ise Kevin Durant ilk maçında 27 sayı 10 ribauntluk etkileyici bir performans ortaya koysa da bu katkı galibiyet için yeterli olmadı. Stephen Curry'nin 26 sayıyla tamamladığı mücadelede Draymond Green de 18 sayı ve 12 ribaunta imza attı.

San Antonio Spurs bir sonraki maçında deplasmanda Sacramento Kings ile karşılaşacak. Golden State Warriors ise New Orleans Pelicans'a konuk olacak.

İlk maç yaramıyor
Kevin Durant takviyeli kadrosuyla ilk maçında ağır bir mağlubiyet alan Warriors'ta ilginç bir istatistik göze çarptı. Geçtiğimiz yıl takımın iskeletini oluşturan Stephen Curry, Klay Thompson ve Draymond Green üçlüsü, Golden State Warriors formasıyla çıktıkları ilk NBA maçlarından mağlubiyetle ayrılmışlardı. San Antonio Spurs mağlubiyetiyle birlikte bu kervana Kevin Durant de katılmış oldu. Curry 2009'da, Thompson 2011'de, Green ise 2012'de Warriors kadrosuna katılmış, Oakland ekibi tüm bu sezonlara mağlubiyetle başlamıştı.

: eurosport