Göztepe 14 yıl sonra Süper Lig'de

Süper Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı maçın 120 dakikası 1-1 sona erdi. Penaltılar sonucu 3-2 kazanan Göztepe 14 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükseldi.

Göztepe 14 yıl sonra Süper Lig'de
05 Haziran 2017 - 00:59 - Güncelleme: 05 Haziran 2017 - 01:19

TFF 1. Lig play-off finalinde Süper Lig’e çıkan takımı belirleyecek maçta Göztepe ve Eskişehir Antalya'da karşılaştı. 120 dakikası 1-1 biten maçta, Göztepe penaltılar sonucunda 3-2 kazanarak Süper Lig'e yükseldi.

MAÇ BAŞLADI AMA MEŞALEDEN DURDU

Antalya’da oynanan karşılaşmanın başlama düdüğü geldiği anda sahaya atılan meşalelerden dolayı hakem Ali Palabıyık maçı durdurdu.

AYNI DAKİKADA İKİ TAKIM DA GOLE YAKLAŞTI

Duraklamanın ardından 9. dakikada başlayan maçta ilk pozisyon 12. dakikada Erkan’ın şutuyla geldi. Bu pozisyonda Günay başarılı oldu. Aynı dakikada bu sefer karşı atakta Tayfur’un ortasında Boffin önemli bir kurtarış yaptı.

JAHOVİC İYİ VURDU

Jahovic 26. dakikada Göztepe adına gole yaklaşsa da gol sesi çıkmadı top kalenin üstünden auta çıktı.

MEŞALELER MAÇA ENGEL OLDU

Meşalelerden dolayı maç 27. dakikada tekrar durdu ve 5 dakika sonra tekrar başladı. Dakikalar 36’yı gösterdiğinde yine sahaya meşaleler atıldı. Ali Palabıyık yine maçı durdurdu ve bu sefer yardımcılarını yanına çağırdı.



KARŞILIKLI POZİSYONLAR

Eskişehirspor 39. dakikada tekrar başlayan maçta 40. dakikada Bruno’nun sert şutu ile kaleyi yokladı ama Günay başarılı bir şekilde çıkardı. 41’de ise Tanju’nun ortasında Umut topa son dokunan oldu ama Boffin direk dibinden topu çıkardı. 44. dakikada ise Erkan müsait pozisyonda topu dışarı yolladı.



17 DAKİKA UZATMA VE UMUT’UN NET FIRSATI

Meşale duraklamalarından sonra maçın ilk yarısı sonuna 17 dakika eklendi. 90+12’de Jahovic’in frikik vuruşunda Boffin başarılı bir kurtarış yaptı. 90+13’te ise Bruno’nun rövaşatası direğin hemen yanından dışarı gitti. 90+14’de ilk yarının en net pozisyonunda Umut kale ağzında boş durumda topu üst direğe nişanladı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı iki kale arkası tribünün de rakip kalecilere attığı meşalelerden ve ses bombalarından dolayı gecikmeli başladı.



ESKİŞEHİR ETKİLİ OLDU VE GOLÜ BULDU

Eskişehirspor bu devreye etkili başladı. 52. dakikada Erkan sol ayağına gelen topta istediği vuruşu gerçeleştiremedi. 53. dakikada ise Erkan’ın muhteşem pasında kendi yarı sahasından hareketlenen Ofoedu topu uzun süre sürdü ve kaleci Günay’ın bacak arasından topu ağlara yolladı. Eskişehirspor finalde 1-0 öne geçti. Bu golden sonra yine sahaya meşaleler yağdı ve oyun yine geç başladı.



GÖZTEPE EŞİTLİK ARADI

Göztepe gol aramaya başladı 66. dakikada Jahovic’in vuruşu Boffin’de kaldı. 73’te ise Segbefia’nın şutunda top savunmaya çarptı tehlikeli bir şekilde kornere çıktı.

JAHOVIC İLE EŞİTLİK GELDİ

Mücadelenin sonuna 11 dakika uzatma ilave edildi. 90+2’de Göztepe duran toptan gole yaklaşsa da istenilen kafa vuruşu gelmedi. 90+5’de Göztepe’nin aradığı gol geldi. Jahovic ceza sahası içinde kendisine gelen pası gole çevirerek maçta eşitliği sağladı.



UZATMANIN İLK DEVRESİNDE ESKİŞEHİR ETKİLİYDİ

Uzatma devresinde ilk şut Hasan ile Eskişehirspor’dan geldi ama sonuç çıkmadı. 95. dakikada ise Uğur İnceman gole yaklaştı. 105’te de Erkan ile fırsat yakalayan Eskişehirspor’du ama içeri çevrilen topu Günay çıkardı.

İKİ TAKIM DA PENALTILARA RAZIYDI

İkinci uzatma devresinde ise iki takım da penaltılara razı bir görüntü verdi kontrollü bir oyun oynadı. Karşılaşmanın 120 dakikası 1-1 eşitlikle bitti ve penaltı atışlarına gidildi.

GÖZTEPE SÜPER LİG’DE

Penaltılarda Eskişehirspor Erkan ve Bruno ile golleri bulurken, Kamil Ahmet, Uğur İnceman ve Semih Şentürk ile vuruşlardan yararlanamadı. Göztepe’de ise Jahovic, Umut ve Sinan golleri atarken, Kobhakidze ve Murat Akın atıştan faydalanamadı. Penaltılar sonucunda 3-2 kazanan Göztepe Süper Lig’e yükseldi.

Görkem Candan - futboo.com


YORUMLAR

  • 0 Yorum