Göztepe - Beşiktaş muhtemel 11'ler

Beşiktaş, Süper Lig'de 2021-2022 sezonunda 37. haftasında Göztepe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Göztepe - Beşiktaş muhtemel 11'ler
15 Mayıs 2022 - 03:16
Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun 37. hafta maçında Göztepe ile Beşiktaş kozlarını paylaşacak.

Gürsel Aksel Stadyumu'nda saat 16:00'da oynanacak beIN sports 1'den naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Ümit Öztürk yönetecek.

Göztepe - Beşiktaş Muhtemel 11'ler

Göztepe: Arda, Kerim, Mihojevic, Arslanagic, Berkan, Yalçın, Atakan, Halil, Tijanic, Baku, Santo

Beşiktaş: Ersin, Montero, Welinton, Serdar, Rosier, Can, Emirhan, Umut, Ghezzal, NKoudou, Batshuayi

Derbiden 1 puanla ayrıldı

Süper Lig'de geçen sezonun flaş takımlarından olan Karagümrük, bu kez de ilk 2 haftada 4 puan toplamayı başardılar. İlk hafta Gaziantep FK'yı deviren İstanbul ekibi, sonrasında Rize'den 1 puanla döndüler. Ancak Karagümrük karşısında zorlanmalarına karşın sahadan tek golle galibiyetle ayrılmayı başardı ve 3 haftada 7 puana ulaştı.

Sonrasında Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaşan ve yıldızlarının etkili oyunuyla 3-0'lık galibiyete uzanmayı başardılar. Şampiyonlar Ligi'nde ise Dortmund'a mağlup olmalarına karşın ortaya konan mücadele taraftarları umutlandırdı.

Devler Ligi dönüşü rotasyona giden Sergen Yalçın, ilk yarıda 2-0 geriye düşen takıma yaptığı hamlelerle mücadeleyi çevirdi ve siyah-beyazlılar sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Ancak sonrasında Antalya'daki senaryonun tam tersi oldu. Adana Demirspor karşısında 3-0 öne geçmelerine karşın sahadan 3-3 berabere kaldılar.

Adana Demir travmasının ardından da sakatlıklar baş gösterdi. Siyah-beyazlılar, neredeyse takımın yarısını sakatlığa kurban verirken bu süreçte oynadığı Altay ve Ajax maçlarından da yenilgiyle ayrıldı. Sonrasında ligde Sivasspor'u 2 golle geçseler de haftaiçi Başakşehir'e 3-2 yenilmekten kurtulamadılar ve zirvenin 4 puan gerisinde kaldılar.  Şampiyonlar Ligi'nde ise Sporting'e beklenmedik bir şekilde farklı kaybettiler.

Zirveden uzaklaşmamak adına Galatasaray karşısında mutlak galibiyete ihtiyacı olan siyah-beyazlılar, Larin'in golleriyle rakibini 2-1 mağlup etti ve lider Trabzonspor'u 4 puan geriden takibini sürdürdü. Ancak sonrasında maçta Hatayspor'a tek golle yenildiler ve zirvenin 7 puan gerisinde kaldılar.

Milli aradan hemen önce ise lider Trabzonspor'u evlerinde konuk ettiler. Sahadan son dakika golüyle 2-1 yenilgiyle ayrıldılar ve zirvenin tam 10 puan gerisine düştüler. 

Son hafta ise Alanyaspor'a 2-0 mağlup olarak Süper Lig'de son 3 maçtan puan alamadılar ve lider Trabzonspor ile puan farkları 13'e kadar çıktı. Mutlak galibiyet için Giresunspor'u konuk ettikleri maçta ise büyük bir şok yaşadılar. Karadeniz ekibi, Dolmabahçe'de 4-0 gibi net bir skorla kazandı ve siyah-beyazlı camiada hava iyice karardı.

Sonrasında Sergen Yalçın'ın koltuğu tartışılsa da yola devam kararı alındı. Ancak Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalınması ve Dortmund deplasmanında alınan 5 gollü yenilgi, beklenen sonu erkene çekti ve Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.

Henüz yeni bir teknik adamla anlaşmaya siyah-beyazlılarda takımın başında Önder Karaveli sahaya çıktı ve Kayserispor maçı 4-2'lik galibiyetle sonuçlandı. Dakikalar 83'ü gösterdiğinde 2-1 geride olan Beşiktaş, Batshuayi ve Güven'in gollerile sahadan 3 puanla ayrıldı. Bu moralle Kadıköy'de derbiye çıkan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe karşısında iki kez geriye düşmelerine karşın sahadan beraberlikle ayrılmayı başardılar.

Sonrasında ise Göztepe'yi mağlup eden Beşitaş, Konyaspor deplasmanından puansız döndü. Ancak Süper Kupa'da Antalyaspor'u devirerek kupayı müzelerine götürdüler. Katar'dan yorgun dönen Beşiktaş, Rizespor deplasmanından yalnızca 1 puan alabildi.

Sonrasında ise Gaziantep'i tek golle geçen siyah-beyazlılar, Karagümrük deplasmanından da 3 puanla dönmeyi başardı.  Ancak milli ara öncesi oynanan Yeni Malatyaspor maçında sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldılar. Konuk ettiği Antalyaspor ile de yenişemeyen Beşiktaş, kupada ise Göztepe'yi penaltılarla devirdi. Sonrasında Adana Demirspor ile yine berabere kalırken son maçta Altay'ı 1-0 mağlup ederek nefes aldılar. Ancak hafta arasında Kayserispor'a Dolbahçe'de yenildiler ve kupaya veda ettiler. Sonrasında ise 2 kez geriye düştükleri Başakşehir karşısında sahadan 1 puanla ayrıldılar.

Sonrasında ise Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenildiler ve ikincilik şanslarını zora soktular. Siyah-beyazlılar, bu sonucun ardından Konyaspor'un 10, Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde kaldılar. 

Valerien Ismael'in takımın başına geçmesiyle birlikte önce Trabzon deplasmanından 1 puanla dönen Beşiktaş, Alanyaspor'u da 4-1'lik skorla mağlup etti ve yeniden çıkışa geçti. Giresunspor ile de berabere kalan siyah-beyazlılar, Ismael döneminde henüz yenilgi görmemişti. Ancak Vodafone Park'ta Kasımpaşa karşısında 3-0 gibi ağır bir mağlubiyet yaşadılar. Sonrasında ise Kayserispor karşısında geri dönerek sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldılar. Fenerbahçe ile oynadıkları derbide de geri düşmelerine karşın 1 puan aldılar.

Beşiktaş 7-2 önde

Beşiktaş ile Göztepe arasında oynanan son 10 maçta 1 kez beraberlik sonucu çıktı. Siyah-beyazlılar 7 karşılaşmayı kazandı. İzmir ekibi ise 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum