Grup liderliği hayallerimiz Soçi'de kaldı

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup 3. Hafta mücadelesinde Rusya'ya deplasmanda mağlup olan A Milli Takımımız liderlik şansını kaybetti.

Grup liderliği hayallerimiz Soçi'de kaldı
14 Ekim 2018 - 20:30 - Güncelleme: 14 Ekim 2018 - 23:50

Fisht Olimpiyat Stadyumu'ndaki mücadelede ekibimiz özellikle hücumda ortaya koyduğu etkisiz futbolla dikkat çekti. 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ve çeyrek final oynama başarısı gösteren Rusya ise bu galibiyetle UEFA Uluslar B Ligi'ni lider bitirmeye çok yaklaştı.

Polonya Futbol Federasyon'undan Pawel Rackowski'nin yönettiği karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Orta sahayı kalabalık tutan, savunmayı ileri çıkarmayan ve benzer oyun yapısına sahip iki takım birbirini açmakta zorlandılar.

20. dakikada ev sahibi Rusya'nın kullandığı korner atışında topla buluşan Dhzikiya'nın vuruşu Sinan Bolat'ı geçti ve yan direğimizden geri geldi. Bomboş durumda topla buluşan Fenerbahçeli Roman Neustadter Rusya'yı 1-0 öne geçiren golü ağlara gönderdi.

37. dakikada Hasan Ali Kaldırım sarı kart gördü.

İkinci yarıda Cenk Tosun ve Cengiz Ünder'le rakip kaleyi zorlayan Milli Takımımız kaleci Brezilya asıllı Guilherme'ye takıldı.

54. dakikada Cenk Tosun, 55'de Golovin sarı kart gördüler.

62. dakikada Milli Takımımız'da Berkay Özcan Mahmut Tekdemir'in yerine oyuna girdi.

71'de Rusya'da Kuzyaev'in yerine Cheryshev oyuna girdi.

75. dakikada Hasan Ali yerini Berkay Özcan'a bıraktı.

78. dakikada kaleci Guilherme'yle başlayan atağı Golovin sürükledi ve ceza alanı içinde vuruşunu yapan Valencia'lı Denis Cheryshev skoru 2-0'a taşıdı..

82. dakikada Rusya'da Ionov'un yerine Kambalov oyuna dahil oldu.

83. dakikada ceza alanı içinde şık bir hareketle rakibinden sıyrılan Cenk Tosun'un vuruşunda top kaleci Guilherme'de kaldı.

84. dakikada Oğuzhan'ın yerine Yunus Mallı oyuna girdi.

85. dakikada Cengiz'in ara pasında Yunus Mallı topa yetişemedi.

90+1'de Chernyshev'in bomboş durumdaki vuruşunu Sinan Bolat kurtararak üçüncü gole izin vermedi.

90+2'de Golovin'in yerine Poloz oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve mücadele Rusya'nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Milli Takımımız gruptaki son maçta 17 Kasım'da İsveç ile kendi sahasında mücadele edecek. 

Rusya ise 20 Kasım'da İsveç deplasmanıyla maçlarını tamamlayacak.

Şimdi ne olacak?

Bu sonuçla puanını 7’ye çıkaran Rusya, liderliğini korudu. Son maçı öncesi 3 puanda kalan Türkiye ise liderlik şansını yitirdi. Gruptaki müsabakalar, 17 Kasım’daki Türkiye-İsveç ve 20 Kasım’daki İsveç-Rusya karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

B Ligi’ndeki gruplarında lider olan 4 ülke, A Ligi’ne yükselecek. Grup sonuncusu 4 ülke ise sonraki turnuvada C Ligi’ne düşecek. Ayrıca B Ligi’nde en çok puanı olan ve EURO 2020’ye katılamayan 4 ülke, Mart 2020’de Avrupa Şampiyonası finallerine gidecek takımı belirlemek için play-off oynayacak.

Hakem: Paweł Raczkowski (Polonya)

Rusya: Guilherme - Mário Fernandes, Neustädter, Kuzyaev (Dk.71 Cheryshev), Gazinski - Zobnin, Kudryashov - Dzhikiya, Golovin (Dk. 90+1 Poloz), Ionov (Dk. 82 Kambolov) - Dzyuba

Yedekler: Lunev, Shunin, Rausch, Semenov, Zabolotny, Dzagoev, Al. Miranchuk, Smolnikov, Sorokin

Türkiye:  Sinan Bolat - Mehmet Zeki Çelik, Serdar Aziz, Çağlar Söyüncü, Hasan Ali Kaldırım (Dk.75 Ömer Bayram) - Mahmut Tekdemir (Dk. 63 Berkay Özcan), Oğuzhan Özyakup (Dk. 84 Yunus Mallı), Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu - Cenk Tosun

Yedekler: Serkan Kırıntılı, Gökhan Akkan, Şener Özbayraklı, Serdar Gürler, Yusuf Yazıcı, Ertuğrul Ersoy, Enes Ünal, Tarkan Serbest, Kaan Ayhan

Gol: Dk. 20 Roman Neustädter, Dk. 78 Cheryshev  (Rusya) 

Sarı Kart: Dk. 55 Golovin (Rusya); Dk. 37 Hasan Ali Kaldırım, Dk.54 Cenk Tosun (Türkiye)

Lucescu dönemindeki 6. yenilgi

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 16. maçına Rusya karşısında çıktı.

Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 15 maçta 4 galibiyet alırken, 6 kez mağlup oldu, 5 kez de eşitliği bozamadı.

Lucescu yönetiminde oynadığı 6'sı resmi, 8'i özel 14 maçta 17 kez rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 24 gol gördü.


YORUMLAR

  • 0 Yorum