Gündem bir kez daha Edinson Cavani

Edinson Cavani hala boşta! Cavani'nin yeni adresi merak konusu olmayı sürdürürken, Galatasaray ve Fenerbahçe iddiaları da ortaya atıldı. Peki Cavani nereye gidebilir? İşte ihtimaller...

Gündem bir kez daha Edinson Cavani
09 Eylül 2020 - 17:25 - Güncelleme: 09 Eylül 2020 - 17:45

Paris SG formasıyla 301 maç, 200 gol ve 43 asist... Fransız ekibinin tarihinin en golcü futbolcusu olan Edinson Cavani, sezonun sona ermesiyle PSG'den ayrıldı. 

33 yaşındaki golcü oyuncunun yeni takımı henüz belli olmadı. Konu Cavani olunca birçok iddia da dolanıyor. Galatasaray ve Fenerbahçe söylentileri de bunlar arasında... Ekonomik nedenlerle Galatasaray ya da Fenerbahçe'nin Cavani'yi transfer etmesi elbette kolay değil.

Peki Edinson Cavani için diğer alternatifler kimler? İşte Cavani için adı geçenler;


Galatasaray ve Fenerbahçe

Hemen hemen her yıl bonservisi elinde olan yıldızlar Süper Lig ekipleriyle anılır. Bu kez de Cavani'ye sıra geldi. Bonservisi elinde de olsa maliyeti çok yüksek olan oyuncu Galatasaray ve Fenerbahçe ile de anılıyor. Günün finansal şartları düşünüldüğünde Edinson Cavani için Türkiye zor bir ihtimal de olsa, futbol ve transfer dünyasında daha önce çok büyük sürprizler yaşadığımızı da unutmamak gerek.

Napoli

Cavani'nin eski kulübü ve Napoli'de Cavani'nin yeri çok farklıdır. İtalya'da Napoli ile 138 maça çıkan Cavani, kulüp için 104 gol kaydetmişti. İtalyan ekibinde zaten forvet aranıyor. Gerçek forvet diyebileceğimiz sadece Milik var. Cavani de kariyerini kendisi için özel yeri olan Napoli'de bitirmek isteyecektir. Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, geçen aylarda ''Tabii ki Cavani'yi isteriz ama bu transferi maaşı belirler.'' demişti.



Atletico Madrid

Gol sorunu yaşayan Atletico, yeni sezon öncesi forvet arayışında. Gol atmayı bilen bir forvet istiyorlar, zira 1-0'lık galibiyetlerden kendileri de sıkılmış olmalılar. Cavani'nin en iyi bildiği şey gol. Atletico'da gayet iyi fark yaratabilecek bir oyuncu. Kariyerinde İspanya'da oynamadı, son yıllarında bir değişiklik onun için de iyi olabilir.

Newcastle United

Yeni sezon öncesi sahip değiştiren ve sansasyonel transferler yapmak isteyen Newcastle'ın gündemine hemen Cavani dahil oldu. Uruguaylı forveti almak için tek sorun onu rekabetçi olmaya ikna etmek olacaktır. Maaş konusuna girmiyoruz bile onu zaten rahatça verebilecekler. Cavani, orta sıralarda oynama riski olan bir takım için riske girer mi? Tek sorun bu gözüküyor.

AC Milan

İtalya’da eski günlerini milyonlarca mum ile arayan Milan’da ciddi bir forvet sıkıntısı var. Takım gol atamıyor! Ibrahimovic’i getirmişlerdi geçen sezon ama devam etmeyecekler. Leao tek başına yeterli olamıyor. Forvet şart! Cavani için iyi bir adres olabilir.

Manchester United

Kırmızı şeytanlar böyle transferleri sever. Ibrahimovic ve Larsson ilk akla gelenler. Kariyerinin sonuna gelmiş bitirici forvetleri takıma kazandırmayı seviyorlar. Takımda Rashford ve Martial var ve gayet iyi futbolcular ama onlar için tam olarak saf forvet diyemeyiz. Zaten ikisi de kanatlara açılarak oynamayı seviyorlar. Cavani'nin gelmesiyle ikisi de 4-3-3 sisteminde kanatlara kayabilir. Zor bir tercih.

 



Inter Miami FC

Cavani için hep Avrupa'dan konuştuk ama ya Amerika? David Beckham'ın sahibi olduğu Inter Miami'nin bir süperstar transferi istediğini biliyoruz. Cavani'den iyisi biraz zor bulunur bu dönem. Beckham duyuyorsun bizi değil mi?

Real Madrid

Real Madrid, Benzema'nın yerine forvet ne zaman arasa Fransız futbolcu bir anda gol atmaya başlıyor. Rekabet olsun diye Luka Jovic'i aldılar, hayal kırıklığı yarattı. Gol yollarında Ronaldo'dan sonra güvenilir futbolcu eksikliği yaşıyorlar. Cavani'ye gözü kapalı güvenebilirler. Burada tek sorun Cavani, zaman zaman yedek kalmayı kabul eder mi? 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum