Güneş: Burak maliyet olarak en uygunuydu

Tecrübeli teknik adam, "Türkiye’nin en iyi iki forveti Burak Yılmaz ve Cenk Tosun’dur. Burak Beşiktaşlı ve camiaya uygun bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Maliyet olarak alabileceğimiz en uygun oyuncuyu aldık. Beşiktaş taraftarıyla Beşiktaşlı Burak kucaklaşacaktır." ifadelerini kullandı.

Güneş: Burak maliyet olarak en uygunuydu
11 Ocak 2019 - 17:13

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın Antalya'da kamp yaptığı otelde bir basın toplantısı düzenledi.

Güneş özellikle Burak Yılmaz konusuna vurgu yaparken, kendi sözleşmesinin bitişi, şampiyonluk yarışı, Vagner Love, Tolgay Arslan, Gökhan Töre, Tolga Zengin, Mirin'le ilgili de görüşlerini belirtti.

Şenol Güneş'in basın toplantısından Beşiktaş resmi sitesinin derledikleri şu şekilde:

“Burak Yılmaz, futbolu çok seviyor. İşini düzgün bir şekilde yapıyor. Burak gittiği her yerde başarılı oldu. Daha önce birlikte çalıştığım bir oyuncu. Haksız eleştirilere maruz kaldı. Yıpratılmasını doğru bulmuyorum. Hataları herkesin olduğu gibi onun da var. Burak’ın burada olmasından mutluluk duyuyorum. Türkiye’nin en iyi iki forveti Burak Yılmaz ve Cenk Tosun’dur. Burak Beşiktaşlı ve camiaya uygun bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Maliyet olarak alabileceğimiz en uygun oyuncuyu aldık. Beşiktaş taraftarıyla Beşiktaşlı Burak kucaklaşacaktır. Burak Yılmaz’ın da görevlerini eksiksiz yaparak takıma katkılı olması lazım...”

Şampiyonluk yarışındaki şansları için

“Ligin ilk yarısında basit kayıplar yaptık. Oyunumuz eleştiri konusu oldu. Ligde biraz geride kaldık. Takımdan ayrılacaklar olabilir. Takımda kalacak oyuncuların tam performansla oynaması lazım.  Hiçbir mazarete sığınmadan yüzde yüz performansla oynamamız gerekiyor. En azından ikinci yarıda en iyi oyunu oynayan takım olmalıyız. İlk yarıda anormal puan kayıpları yaşadık. İkinci yarıda her maçı final gibi oynamalıyız. Puanları toplayıp rakiplerin durumuna bakacağız...”

"Beşiktaş’ta mutluyum..."

“Bir takımda uzun süre görev yapmanın artıları ve eksileri vardır. Beşiktaş camiası beni istediği sürece gitmem. Beşiktaş’ta iyi izler bıraktığımı düşünüyorum. Beşiktaş’ta mutluyum...”

Antalya kampında yer almayan oyuncular hakkında

“Tolgay önemli bir oyuncu. Oynamadığı zaman mutsuz oluyor ve etrafa negatif enerji veriyor. Gökhan Töre yetenekli oyuncu. Oynaması gerekiyor. Onun bölgesinde birçok hazır oyuncu var. Vagner Love bizde tutmadı. Oynamadığı zaman sorun yapmadı. Sinerji alamadık. Love’un oynamadan takımda durması mali ve teknik açıdan kötü bir durum. Tolga Zengin’in mukavelesi bitiyor...”

"Isimat-Mirin çabuk ve teknik bir oyuncu..."

“Mirin’i birkaç yıldır takip ediyorduk. İlk istediğimizde hem pahalıydı hem de takımı vermek istemiyordu. Bu sezon ise uygun bir ortam oluştu. Çabuk ve teknik bir oyuncu. Takıma katkı yapacaktır. Mirin’i daha üst bir seviyeye yükseltmeye çalışacağız...”

"Defans oyuncularında çok değişim yaşadık"

“Caner’in toparlanma durumu var. Adriano kart cezalısı olduğu için ilk maçta olmayacak. Defans oyuncularında birkaç sezondur çok değişim yaşadık. Gökhan Gönül şu anda iyi çalışıyor. Oğuzhan yetenekli bir oyuncu ve bu yeteneklerini sahaya yansıtmasını bekliyoruz. Bizim için önemli bir oyuncu. Ljajic ile birlikte oynadıklarında sıkıntı ortaya çıkıyor. O nedenle birini tercih ediyorum. Oğuzhan ve Ljajic’den hücumda daha etkili olmalarını bekliyorum. Babel’den ilk yarıda istediğimiz verimi alamadık. Larin iyi durumda. Fatih kendini geliştirdi...”

YORUMLAR

  • 0 Yorum