Güneş: Savunmada çok işimiz var

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, Schalke 04 ile Çin’de yaptıkları ve 3-2 kaybettikleri hazırlık karşılaşmasın sonrası açıklamalarda bulundu. Güneş, “Saha koşullarından çok hava koşulları tempoyu engelledi. Savunma anlamında çok işimiz var” diye konuştu.

Güneş: Savunmada çok işimiz var
19 Temmuz 2017 - 18:31

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Almanya temsilcisi Schalke 04'e 3-2 mağlup oldukları karşılaşmada savunmada çok hata yaptıklarını ifade etti. 

Tecrübeli çalıştırıcı, Zhuhai Sports Center'da oynanan maçın ardından basın toplantısında hava koşullarına değinerek, “Saha koşullarından çok hava koşulları tempoyu engelledi. Denk giden oyunda savunma anlayışında gereksiz pozisyonlar verdik. Savunma anlamında çok işimiz var. Böyle temposu düşük bir maçta gol yememek gerekirdi. Yediğimiz gollerde eksiklerimiz olduğunu gördük” diye konuştu. 

“ÜZERİNE KOYMAMIZ GEREKİYOR”

Uzun seyahatin ardından maça çıktıklarını belirten Şenol Güneş, “Nemli havada, sezon başı olmasına rağmen oyuncular ellerinden gelen gayreti gösterdi. Futbol adına ölçü değil, üzerine çok şey koymamız gerekiyor” diye konuştu. 


“KURAL BÖYLE DİYOR”

Attıkları ikinci golün ardından Oğuzhan Özyakup'un sakatlandığına dikkati çeken Güneş, Pedro Franco'yu kurallardan dolayı oyuna alamadığını belirterek, “Kural öyleyse öyledir ama takımları eksik bırakmamak lazım. Futbolcu sağlığını tehlikeye atmamak lazım. O zaman niye su molası veriyorsun. Oğuzhan'a darbe geldi. Devam etmesi risk olabilirdi. Uzun bir seyahat de var. O yüzden oyundan aldım” dedi. 


“ÇİNLİLERİN İLGİSİ GÜZEL”

Çinli futbolseverlerin maça ilgisine değinen tecrübeli hoca, “Burada olmaları sevindirici. Son yıllarda futbolu daha çok ön plana çıkarmaya çalıştılar. Böyle bir havada iki yabancı takımı izlemek adına güzel. Futbola ilgileri var. Kendi ligleri oynanıyor, buna rağmen hazırlık maçına gelmeleri sevindirici” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum