Güneş'ten Ferdi Kadıoğlu ve Sinan açıklaması!

A Milli Takım'ın teknik direktörü Şenol Güneş, yabancı sınırı, aday kadroya çağrılmayan futbolcular ve hedefleri hakkında konuştu.

Güneş'ten Ferdi Kadıoğlu ve Sinan açıklaması!
29 Ağustos 2020 - 21:28 - Güncelleme: 29 Ağustos 2020 - 23:45
A Milli Takım'ın teknik direktörü Şenol Güneş, TRT Spor'a önemli açılamalarda bulundu.

Yabancı sınırını değerlendiren Güneş, "İlk defa yurt dışından bu kadar fazla oyuncu aldık. Bir sürü konu konuşuluyor, yabancı sınırlaması, rezerv lig, sezon planlaması... Ama bence üretim olmadan tüketim/yarışma olmaz. Üretim yapıyor muyuz? Yapmıyoruz. Biz yasak da getirmiyoruz. Yerli olsun diyoruz. Bakın ben yabancı futbolcuya karşı değilim. Ben başkana da söyledim tüm fikirlerimi. Ben yerlinin üretilmesini istiyorum. Yerli futbolcu üretilmesi için yabancıya futbolcuya kriter getirilmeli. Yoksa ben yabancı futbolcuya karşı değilim" dedi.

'Tereddütleri var, yetişmiyor'

Ferdi Kadıoğlu ve Sinan Gümüş'ün durumları hakkında da bilgi veren Şenol Güneş, "Ferdi Kadıoğlu ile 2 gün önce konuştum, 15-20 gün önce de hocaları gönderdim. Bir oyuncuyu çağırırsanız, bu davettir. Tereddütleri var, konuşabilir. Ben buradayım, halkın içindeyim, oyuncumun zaten yanındayım, bunu herkes bilir. Emre Belözoğlu da yardımcı oldu, başkan da aradı. Ama Ferdi'yi bir başka oyuncunun üzerine koymam, altına da koymam. Çağırdım, bu maçta ihtiyaç da olabilirdi. Evet dese bile yetişmiyor. Sinan Gümüş için de geçerli. Yazın konuştuk. Almanya ve Türkiye var. Dışişleri Bakanımız da destek oldu ama o da yetişmiyor. Şu ara tam zamanıydı. Abdülkadir'in de sakatlığı var. Konuşanların, her konuşmasında ve sorularında bir altyapısının olması lazım. Niye alınmadı hesabının sorulmasına kimseye izin vermem." şeklinde konuştu.

'Emre bir futbol duayeni'

Şenol Güneş, futbol kariyerine nokta koyan Emre Belözoğlu için ise "Bir futbol duayeni. Türkiye başarılı bir futbolcu çıkardı ve bunu 40 yaşına kadar taşıdı. Çok tebrik ediyorum, yeni dönemi hayırlı olsun. Hiç yanlış yapmadı mı, yaptı. Dersler aldı, şimdi yeni bir döneme soyunuyor. Oyuncular ona bakarken yeni bir şey öğreniyorlar. Bu kadar marka değeri olan bir oyuncu bizden biri diye bakıyor. O da genç oyuncuların yanında yanlış yapamam diyor, birbirini tamamlıyor. Milli Takım'a gelen oyuncunun bunu yapması lazım." ifadelerini kullandı.

'Arda için doğru transfer'

Arda Turan için de konuşan tecrübeli çalıştırıcı "Arda Turan da, tüm oyuncular da bizim oyuncumuz. Türkiye'nin ihtiyacı varsa, tüm oyunculara kapımız açık. Arda için doğru bir transfer olduğunu düşünüyorum ve çok katkı yapacağına inanıyorum. Doğrusu bu. 5-10 senede ürettiğimiz oyuncular oynasın. Emre 40'ta oynadı, Arda daha 35 olmadı." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum