Güven Yalçın: Hat-trick yaptım babam sigarayı bıraktı

Beşiktaş'a imza attığında takımdaki 7. forvet olduğunu belirten Güven, "Kimse benim için oynar gözüyle bakmıyordu. Önümde çok tecrübeli golcüler vardı. Ben kendime inanıyor ve güveniyordum. Şenol Hocam da bana inandı ve güvendi, formayı verdi. Ben de attığım goller ile bana olan güvenini boşa çıkarmadım. A Milli Takım'a davet ettiği gün ise dünyalar benim oldu" açıklamasında bulundu.

Güven Yalçın: Hat-trick yaptım babam sigarayı bıraktı
22 Haziran 2019 - 14:04 - Güncelleme: 03 Temmuz 2019 - 20:05

Teknik direktörlüğe Abdullah Avcı'yı getiren Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken futbolcular da tatil dönemini iyi değerlendirme amacındalar.

Tatil döneminde ailesinin yanına Almanya'ya giden Beşiktaş'ın genç forveti Güven Yalçın Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'a imza attığında takımdaki 7. forvet olduğunu belirten Güven, "Kimse benim için oynar gözüyle bakmıyordu. Önümde çok tecrübeli golcüler vardı. Ben kendime inanıyor ve güveniyordum. Şenol Hocam da bana inandı ve güvendi, formayı verdi. Ben de attığım goller ile bana olan güvenini boşa çıkarmadım. A Milli Takım'a davet ettiği gün ise dünyalar benim oldu" açıklamasında bulundu.

Güven, takımın başına geçen yeni teknik adam Abdullah Avcı için de, "Şampiyonluğa oynayacak güce sahibiz. Yeni hocamızla ligde ve Avrupa'da taraftarımızı mutlu edeceğiz" şeklinde konuştu.

Avrupa'da oynayan gurbetçi futbolculara da seslenen Güven Yalçın, "Kendine inanan Süper Lig'e gelsin. Kaybolurum mantığıyla kimse hareket etmesin. Süper Lig tabii ki kolay değil. Fakat yeteneğine güvenen ve çok çalışan hakkını mutlaka alır. Ben Bayer Leverkusen'de U19 Ligi'nde oynarken Beşiktaş'a gittim ve A Milli Takım'a kadar yükseldim. Antalyasporlu Nazım Sangare Almanya 3. Ligi'nden geldi ve o da A Milli Takım'a çağrıldı" yorumunu yaptı.

"Hat-trick yaptım babam sigarayı bıraktı..."

Milli Takım'a kadar yükselen Güven, futbol sayesinde en büyük kazancının babasına sigarayı bıraktırmak olduğunu söyledi. Genç yıldız, "Babama sigarayı bırakmasını söyledim. 'Hat-trick yaptığın ilk maçta bırakacağım' dedi. Önce Nisan ayında Ç.Rize'ye, ligin son maçında da Kasımpaşa'ya 3 gol attım. Babam da bana verdiği sözünü tuttu" şeklinde konuştu.

"Genç jenerasyon 2020'de olacaktır..."

A Milli Takım ile ilk resmi maçına 5 dakikalık bir süre de olsa İzlanda karşısında çıkan Güven şunları söyledi:

"Son Dünya Şampiyonu Fransa'yı tarihimizde ilk kez yenince kendimize müthiş güvendik. Havaya girmedik, ayaklarımız yere basarak İzlanda'ya gittik ama rakibimiz fizik gücü yüksek oyunculardı. Eğer o maçı alsaydık, 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmak için çok büyük avantajımız olacaktı. Grupta kartları yeniden dağıttık. Bu takım Şenol Güneş ile EURO 2020'de olacaktır."

Baba Yalçın: "O günü unutamam"

Baba İbrahim Yalçın, yağmur-çamur demeden peşinden koşturduğu oğlunun A Milli Takım'a davet edildiği günü hayatı boyunca unutmayacağını söyledi. Güven, Şenol Güneş tarafından 18 Mart 2019'da Arnavutluk ve Moldova ile oynanan maçların aday kadrosuna alınmıştı. İlk kez 30 Mayıs'ta Yunanistan'ı 2-1 yendiğimiz özel maçta sahaya çıktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum