Haaland mı, Lewandowski mi?

Almanya’nın en iyi iki forveti Robert Lewandowski ile Erling Haaland, Der Klassiker’de karşı karşıya geliyor. Kim ön planda, kim kral? İki gol canavarını karşılaştıralım dedik.

Haaland mı, Lewandowski mi?
06 Mart 2021 - 02:09
FUTBOO | Bir tarafta futbol tarihinin en iyi forvetleri arasına girecek olan Robert Lewandowski, diğer tarafta gelecek 10-12 yıla damgasını vuracak olan Erling Haaland. Bayern Münih ile Borussia Dortmund maçında bizi çok zevkli bir kapışma bekliyor.

Lewandowski zaten geçen senenin en iyisi seçilmiş bir futbolcu. The Best sıfatıyla Der Klassiker’e çıkacak. Bu sezon da yine çılgın istatistikler sergiliyor. Bundesliga’da 22 maçta 28 gol ve 6 asist yapmış durumda. Yani 22 maçta 34 gole doğrudan katkı yaptı, bu da maç başı 1.5 gol demek oluyor. 

Hedefi Gerd Müller'in 40 gollük rekorunu geçmek

Geçen sezon da 31 maçta 34 gol atmıştı. Bu sezon 34 golü de geçmek istiyor. Kendisine sürekli yeni bir hedef koyuyor. Bundesliga’da bir sezonda gol rekoru ise 40 golle Gerd Müller’e ait. Efsane forvetin rekoru 1971-72 sezonundan beri kırılamıyor. Aslında Lewa’nın hedefi de bu rekoru kırmak. Gol atmak zaten onun için çok basit bir şey.
Bu çocuk daha 20 yaşında!

Gelelim henüz 20 yaşındaki gol canavarı Erling Haaland’a… Bu sezon 18 lig maçında 17 gol, 5 asist kaydetmiş durumda. Şampiyonlar Ligi’nde de 5 maçta 8 golü var. Golün her şeklini atıyor ve durdurulması çok zor. Tekrar ediyoruz, bu çocuk daha 20 yaşında! 

Lewa 20 yaşında ne yapıyordu?

Tabii ki henüz bir Lewandowski değil ama bu yaşında gösterdiği performansla ileride Lewandowsi seviyesine ulaşması çok mümkün. Hatta kimilerine göre Lewa’yı dahi geçebilir. Lewandowski, 20 yaşında daha Lech Poznan’da oynuyordu. 21 yaşında Dortmund’a transfer olmuştu. Haaland ondan bir adım önde başladı Dortmund’a ama onun gibi etki yapıp yapamayacağını zaman gösterecek. Ama Dortmund formasıyla şu ana kadar yaptıkları, neler yapabileceklerini gösterir gibi: 45 maç, 43 gol, 11 asist. Daha ne olsun! 

Lewandowski ayrı seviye, Haaland'ın gözü zirvede

Şüphesiz Robert Lewandowski ayrı bir seviye, dünyanın en iyi forvetleri arasında olan bir isim. Ancak 100 milyon euronun üzerindeki piyasa değeri ile Erling Haaland yavaş yavaş değil dev adımlarla geliyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum