Hajradinovic: Asker selamına olumsuz birşey söylenemez

Kasımpaşa’nın Bosna Hersekli futbolcusu Haris Hajradinovic, TFF Tam Saha Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.

Hajradinovic: Asker selamına olumsuz birşey söylenemez
01 Ocak 2020 - 16:18

Kasımpaşa’nın 2018-2019 sezonu devre arasında Hırvatistan Ligi ekiplerinden Osijek’ten kadrosuna kattığı Bosna Hersekli futbolcu Haris Hajradinovic, TFF Tam Saha Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.

25 yaşındaki futbolcu, Bosna Hersek’in savaş dönemine dair halini unutamadığını aktararak, “Ben Bosna'ya 1998 yılında gittim. Makedonya'da doğdum ama 6 aylık bir bebekken Almanya'ya gittik ve orada dört yıl kaldık. Hatırımda Bosna-Hersek'le ilgili bazı görüntüler var. Bosna-Hersek'e ilk gittiğimde mahvolmuş bir ülke vardı karşımda. Orada savaş olduğunu net olarak görebiliyordunuz. Bunu gördükten sonra üzerinizde olumlu bir etki bırakması mümkün değil. Hatırladığım şey korkuydu. Gerçekten her şey çok korkunç görünüyordu. Döndükten sonra bunları hatırlıyorum. Fakat çok küçük olduğum için o anıları ve yaptıklarımı çok da fazla hatırlamıyorum. Sadece üzerimde bıraktığı etkiyi ve Almanya'dan Bosna Hersek'e ilk kez gittikten sonra ülkenin o mahvolmuş halini; her şeyin birbirine geçmiş şeklini unutamıyorum" diye konuştu.

"Türk Milli Takımı'nı kutlarım"

Türkiye'nin EURO 2020’ye katılmasını da değerlendiren Hajradinovic şunları söyledi:

"Öncelikle Türk Milli Takımı'nı kutlamak isterim. Oldukça iyi bir eleme dönemi geçirdiler. Bütün maçlarda kompakt ve birlikte hareket ettiler. Gerçek bir takımın kimliğini sahaya yansıttılar. EURO 2020'de bulunmak oldukça farklı bir şey. İlk maçın İtalya ile olması konusunda bir şey söylemek çok zor. Eleme maçlarında gösterdiği performansı ve takım oyununu tekrarlarlarsa gidebilecekleri yerin sonu yok. Her şeyi yapabilirler."

"Asker selamına olumsuz bir şey söylenemez"

A Milli Futbol Takımı futbolcularının EURO 2020 elemelerinde oynanan maçlarda gol sonrası verdikleri asker selamı ile ilgili görüşünü açıklayan Hajradinovic, "Bununla alakalı olumsuz bir şey söylemem mümkün değil. Olumsuz bir şey de düşünmüyorum. Golü attıktan sonra yapmak istedikleri şeyi yaptılar. Kendi ülkelerine duydukları saygıdan dolayı askerlerine selam gönderdiler. Bence bunda kötü bir şey yok" sözlerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum