''Hakemler oyunu çok durduruyor''

''Süper Lig'de hakemler çok fazla faul düdüğü çalıyor!'' Bu sözler hem futbolculara, teknik adamlara, yorumculara ve taraftarlara ait... Peki gerçekten durum öyle mi? Buna 'Hayır' demek isterdik ancak ne yazık ki Süper Lig'de maçlar tabiir caizse 'faul' düdükleri nedeniyle oynanamıyor...

''Hakemler oyunu çok durduruyor''
23 Aralık 2020 - 17:16
FUTBOO | Süper Lig’de oyun çok mu fazla duruyor? Bu sezonda da en çok konuşulan, tartışılan konulardan biri bu! Hakemler Süper Lig maçlarında oyunu çok fazla durduruyor. 

Bunu aslında hem teknik direktörler, hem oyuncular hem spor yorumcuları hem de taraftarlar söylüyor. Futbolumuzun bu ana 4 grubu da hakemlerin Süper Lig’de oyunu fazla durdurmalarından şikayetçi, özellikle de faul düdükleriyle durdurmalarından...

Peki gerçekten öyle mi? Süper Lig’de geçtiğimiz hafta sonu 13. hafta maçları için bu konuya göz attık. İşte çıkan sonuç;

Süper Lig’in 13. Haftasında oynanan 10 karşılaşmada hakemler toplam 297 kez faul düdüğü çaldı. Süper Lig’deki 10 maç tam 297 kez sadece faul nedeniyle durdu. Bu da maç başına 29,7 yapıyor. Yani hafta sonu takımınızın maçını izlediğinizde 29 kez faul nedeniyle oyunun kesildiğine şahit oluyorsunuz.



Açıkçası 29,7’lik faul sayısı hiç de futbolun keyfini arttıran bir durum değil. Aynı zamanda hakemler 13. Haftada toplam 58 sarı kart, 5 kırmızı kart gösterdi.

Süper Lig’in 13. haftasında her maçta en az 20 faul düdüğü çalındı. En çok faul (40) ile oyunun durduğu maç Denizlispor – Aytemiz Alanyaspor maçı olurken, en az faul (22) Konyaspor – Sivasspor maçında çalındı.

Elbette tek bir hafta üzerinden konuşmak ya da Süper Lig’i dünyanın en çok izlenen ligi olan Premier League ile kıyaslamak doğru olmayabilir ancak biz yine de durumu bir haftalık da olsa değerlendirmek istedik.

Peki Premier League’de geride bıraktığımız hafta sonu ne oldu? 

Premier League’in 14. Haftasında (18-19-20-21 Aralık) oynanan 10 maçta toplam 203 faul düdüğü çaldı. Bu da maç başına 20,3 faul demek... Az değil ancak Süper Lig’deki son duruma baktığımızda her maç 10 faul daha az olduğu görünüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum