Hangi yerli futbolcular oynayacak?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), sürekli değişen yabancı kuralını bir kez daha değiştirdi ve ilk 11'de en fazla 8 yabancı futbolcu oynatabilirsiniz dedi. O da şimdilik... Kurala göre ilerleyen yıllarda bu sayı daha da düşecek. Bu seneye bakacak olursak takımlar ilk 11'inde en az 3 Türk futbolcu oynatmak zorunda olacak. Peki kadrolar nasıl kurulacak?

Hangi yerli futbolcular oynayacak?
27 Temmuz 2021 - 10:39
FUTBOO | Sürekli değişen yabancı kuralı, Türkiye Futbol Federasyonu sayesinde bu sene de değişti. Kuralın dediğine göre Süper Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı futbolcuya kadrolarında yer verebilecekler. Bu futbolculardan da en fazla 8'i aynı anda sahada yer alabilecek.

Yani TFF'nin dediği şu: 11'inde en az 3 Türk futbolcu yer alacak. Oyuna girmeyen 6 yabancı futbolcun beni ilgilendirmiyor, en az 3 Türk görmek istiyorum. 

Tabii haliyle Türk futbolcuların bonservisleri de bu sınırlamayla yine yükselişe geçti. Takımlar kadrolarını Türk futbolcu oynatabilecek şekilde kurmaya çalışıyor. Ancak tabii bu kolay değil. Eğer 11'deki Türk oyuncu sakatlanırsa veya değiştirilmek istenirse yine sahaya giren Türk olacak. Biz de bu yeni kural doğrultusunda 4 büyüklerin Türk futbolcu tercihlerini nerelerde kullanabileceğini değerlendirdik.

En avantajlı takım Fenerbahçe

Geçen sene ilk 11'inde en fazla Türk oyuncu kullanan takımların başında gelen Fenerbahçe,bu yeni kuraldan en az etkilenecek takım görünümünde. Fenerbahçe'nin kalesini en iyi yerli kalecilerden biri olan Altay Bayındır'ın koruyacak olması büyük bir şans. Onun dışında Ozan Tufan, İrfan Can Kahveci, Caner Erkin, Nazım Sangare, Serdar Aziz ve Mert Hakan Yandaş gibi zaten hali hazırda forma giyen yerli futbolcuların fazla olması Fenerbahçe için büyük avantaj. Sarı lacivertli takım Altay'ı bir yana bırakırsak 2 Türk futbolcuyu rahatlıkla 11'de kullanabilir. 

Altay Bayındır
Caner Erkin
İrfan Can Kahveci
Serdar Aziz
Nazım Sangara
Mert Hakan Yandaş
Ozan Tufan

Beşiktaş'ta alternatif sıkıntısı

Beşiktaş ise bu sezon transferlerinde Türk futbolculara ağırlığı bu yüzden vermiş olabilir. Salih Uçan, Mehmet Topal ve Kenan Karaman gibi yerli futbolcuları kadrosuna katan Beşiktaş, tıpkı Fenerbahçe gibi kaleyi yerli bir eldivene bırakmış durumda. Ersin Destanoğlu'nun kalede olacağı Beşiktaş'ta diğer Türk futbolcuların Salih Uçan ve Kenan Karaman olması bekleniyor. Orta sahada Salih'in dışında Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal ve Mehmet Topal da var. Ancak hücum hattında alternatif sıkıntısı var. Kenan'ın dışında sadece Gökhan Töre bulunuyor. Beşiktaş, sol bekte Rıdvan Yılmaz'a görev verip yerli statüsünü öyle de kullanabilir. 

Ersin Destanoğlu
Rıdvan Yılmaz
Salih Uçan
Kenan Karaman
Oğuzhan Özyakup
Necip Uysal
Mehmet Topal
Gökhan Töre

Türk oyuncu var ama yabancı da var...

Galatasaray ise bu kuralda en çok zorlanması beklenen takımlardan. Sarı kırmızılı takım, geçtiğimiz yıllarda genellikle yabancı ağırlıklı kadrolarla sahaya çıkıyordu. Bu sezon Türk futbolcular transfer edilerek kadro biraz olsun genişledi. Ama hala alternatiflerin dar olduğunu söylemek lazım. Galatasaray'ın Türk futbolculardan en çok Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu ve Emre Kılınç'ı kullanması bekleniyor. Alpaslan Öztürk de savunmada kullanılabilir. Aytaç Kara'yı da Fatih Terim orta saha pozisyonunda görev verebilir. Arda Turan, Oğulcan Çağlayan, Yunus Akgün, Ömer Bayram, Emre Akbaba ve Emre Taşdemir isimler de Terim'den görev bekleyecek. Galatasaray'da Türk oyuncuların sayısı fazla ama yabancı sayısı da fazla olması sorun yaratıyor.

Taylan Antalyalı
Kerem Aktürkoğlu
Emre Kılınç
Alpaslan Öztürk
Aytaç Kara
Emre Akbaba
Ömer Bayram
Arda Turan
Yunus Akgün
Oğulcan Çağlayan
Emre Taşdemir

Trabzonspor'da aslar tamam, peki yedekler?

Trabzonspor ilk 11'ini kurarken iki Türk ismi gözü kapalı yazabilir. Uğurcan Çakır ve Abdülkadri Ömür. Bu iki ismin yanına Berat'ı da ekleyebiliriz. Şimdilik 3 Türk futbolcu eklendi gibi gözüküyor ama alternatif sayısı Trabzonspor'da çok az. İsmail Köybaşı'yı sol bek pozisyonu için transfer eden bordo mavililer, Hüseyin Türkmen, Yunus Mallı, Yusuf Sarı dışında alternatif olabilecek Türk futbolcu sıkıntısını çekiyor.

Abdülkadir Ömür
Uğurcan Çakır
Berat Özdemir
İsmail Köybaşı
Hüseyin Türkmen
Yunus Mallı
Yusuf Sarı


YORUMLAR

  • 0 Yorum