'Henüz bir şey kazanmadık'

UEFA Avrupa Ligi'nde AEK Larnaca'yı 2-0 mağlup eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

'Henüz bir şey kazanmadık'
07 Ekim 2022 - 00:42
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, AEK Larnaca'yı 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından konuştu.

İşte Jorge Jesus'un açıklamaları;

Bugün kazanmak bizim için önemliydi. Her maç önemli ancak bu maçı kazanmak bizi gruptan çıkmaya bir adım daha yaklaştıracaktı. İyi bir maç çıkardık. 2 gol attık ama 4-5 de olabilir. Çok fazla pozisyon ürettik.  Savunmada da güvenli bir oyun sergiledik. Takımım şu an çok öz güvenli.

Henüz kazanmadık

Aslında biz Beşiktaş maçında da savunmada 4'lü oynamıştık. Elbette maç içerisinde değişiklikler oluyor. Top bizdeyken savunma 3'lü gibi görünüyor. Top rakipteyken 4'lü oluyoruz. İyi bir yoldayız ancak henüz hiçbir şey kazanmadık. Önümüzde uzun bir yol var. Ancak takımımın performansından mutluyum. Taraftarlarımız stattan mutlu ayrılıyorlar. Bu bizim görevimiz. 

Zajc ve Arda'nın durumları

Miha Zajc'ın bir sorunu yok. Tercihler benim tercihlerim. Hafta boyunca antrenmanda onların performanslarını görüyorum. Oyuncularımın antrenmanlarda göstermiş olduğu performanslar benim için çok önemli. Aslında Miha bugün oynayabilirdi. Onu oynatmak aklımda vardı ancak Arda'yı oyuna almaya karar verdim. Arda 17 yaşında ve taraftarlar onu izlerken heyecanlanıyor. Onun da daha çok oynayacağı zamanlar gelecektir.

Bruma, Mert Hakan ve Arao...

Daha kötü durumda olan oyuncular da var. Mesela Bruma'yı buraya ben çağırdım ama Avrupa Ligi kadrosuna yazamadık. Bazı kararlar vermek gerekiyor ve bu kararları veren de benim.  Avrupa Ligi'nde çok fazla tecrübem var. 2 kez final oynadım. Mert Hakan Yandaş, Beşiktaş maçında Gedson ile girdiği pozisyonun ardından sakatlık yaşadı. Minimum 3-4 haftalık bir sakatlık olduğu yönünde teşhis konuldu. Mert ile Arao bir süre takımla birlikte olmayacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum