Hırvatistan son maçında farka gitti

Avrupa Basketbol Şampiyonası C Grubu'nun final maçlarında Hırvatistan, Çekya'yı 107-69 mağlup etmeyi başardı.

Hırvatistan son maçında farka gitti
07 Eylül 2017 - 16:21

Avrupa Basketbol Şampiyonası C Grubu son hafta maçlarında Hırvatistan, Çekya'yı 107-69 mağlup etti.

Hırvatistan maça etkili hücum gücüyle başladı. Rakibinin hücum güçlerini durduramayan Çekya, savunmada büyük hatalar yaparak rakibine sayı izni verdi ve ilk çeyrek sonucunda Hırvatistan 28-17'lik üstünlüğü yakaladı. İkinci periyot, tıpkı ilk periyot gibi hücum güçlerinin öne çıktığı bir 10 dakika oldu. Hırvatlar, yine skor üstünlüğünü eline alarak soyunma odasına 54-40 önde girdi.

Üçüncü periyotta, Çekya rakibine dirense de rakibin etkili isimlerine engel olamadı ve takımlar soyunma odasına Hırvatistan'ın 78-60'lık üstünlüğüyle gitti.

Maçın son periyodunda oyundan tamamen kopan Çekya rakibine direnemedi. Potasında art arda üçlükler gören Çekya, rakibine 107-69 mağlup oldu.

Hırvatistan'da 6 oyuncunun çift hanelere çıktığı maçın en skoreri Hırvatistan adına attığı 25 sayıyla Bojan Bogdanovic oldu. Çekya adına Patrick Auda'nın 19 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

Bu sonuçların ardından Hırvatistan C Grubu'nu 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile tamamladı ve gruptan 2. olarak çıkmayı garantiledi. Çekya ise C Grubu'nu 1 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile tamamlayarak 5. sırada kaldı ve gruptan çıkamadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum