Hull City'de neler yaşanıyor?

Championship'te üst üste 5 maç kaybeden ve teknik direktör Shota Arveladze ile yolları ayıran Hull City'de neler oluyor, kulübün sahibi Acun Ilıcalı'nın bir sonraki hamlesi ne olacak?

Hull City'de neler yaşanıyor?
03 Ekim 2022 - 16:36 - Güncelleme: 20 Ekim 2022 - 12:35
Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Championship'te sezona iyi başlamasına rağmen üst üste alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Shota Arveladze ile yollar ayrıldı. 

The Athletic yazarı Philip Buckingham, Hull City'de yaşananların perde arkasını ve Acun Ilıcalı'nın gelecek planlarını masaya yatırdı. İşte Buckingham imzalı olan, Hull City'deki durumu anlatan The Athletic yazısı;

Hull City'de sezon başındaki mutlu tablo, şu an kendisini umutsuzluğa bırakmış durumda. Championship'te üst üste 5 maçta kaybeden Hull City, bu fırtınada teknik direktör arayışına girdi. 

"Acun Ilıcalı'nın hedefi ilk 6"

Championship başlarken Acun Ilıcalı'nın beklediği bu değildi. 12 farklı ülkeden 16 futbolcunun transfer edilmesinin ardından kulübün hedefi ilk 6 sıra içerisinde yer almaktı.

Acun Ilıcalı'nın 'kardeşim' dediği Shota Arveladze ile istikrarsız geçen 9 ayın ardından yeni teknik direktör aranıyor. İstatistikler de alarm verici bir hale dönmüş durumda. Son 7 maçta 20 gol yiyen Hull City, kaybettiği son 4 maçın toplamını 10-0 bitirdi. 

Swansea City maçında skor 3-0 olduktan sonra Acun Ilıcalı'nın maçın bitmesini beklemeden stattan ayrıldığı ve Arveladze'nin görevden alınmasının düşünüldüğü biliniyor. Gürcü teknik adam, Çarşamba öğleden sonra her zamanki gibi basına röportaj verdi. Perşembe günü ise antrenmanda yer aldı. Arveladze, hatta o antrenmanda 3'lü savunma sistemini denedi, Greg Docherty'i de orta sahada kullandı. Perşembe gece 11:30'a kadar Ilıcalı ve Arveladze arasında görüşmeler devam etti. 

Acun Ilıcalı: "Doğasında olmayan bir şey için zorlayamam"

Dawson da dahil olmak üzere oyuncular ve personeller, Cuma sabahı erken saatlere kadar Shota Arveladze'nin görevine son verildiğini bilmiyordu. Acun Ilıcalı, ardından BBC Radio'ya verdiği röportajda "Shota'yı doğasında olmayan bir şey için zorlayamam. Onu düşündüğümüze inandırmaya çalışmadık. Başka bir şeye inanıyor ve biz buna saygı duyuyoruz. Ayrılık en iyi yol." sözlerini kullandı.



Milli ara sırasında Shota ve Acun Ilıcalı arasında yüzyüze hiçbir görüşme olmadı. Ilıcalı, geçirdiği motosiklet kazasının ardından hastaneye kaldırılarak İstanbul'da kaldı. Hull City Başkanı, kolundan ameliyat oldu ve Hull'a dönerken koruyucu bir askı olduğu görüldü. 

Nerede hata yapıldı, bir sonraki hamle ne olacak?

Acun Ilıcalı, basın önünde ayrılık kararını neden verdiklerini açıkladı. Şimdi ise bir sonraki hamlesinin iyi olması gerektiğini biliyor. Arveladze, Hull'un kötü formunun bedelini ödedi.

Yazın yapılan transferlerin Shota tarafından yürütüldüğü görülüyor. İngiliz oyuncuların transfer listesi geçen sezonun son aylarında hazırlanmıştı. Tobias Figueiredo, o liste içinde transfer edilen tek oyuncuydu. 

Ilıcalı'nın yakın iş ortaklarından ikisi olan Merthan Acil ve Mustafa Yokes, transfer dönemi için özel olarak görevlendirildi. Bu operasyonun amacı Championship'teki rakiplerine göre fark yaratmaktı. 

Transfere harcanan paralar

Hull City, yaz aylarında da transfere yoğun bir şekilde para harcadı. Keane Lewis-Potter'ın Brentford'a satışından elde edilen 16 milyon sterlinlik para, transfer için kullanıldı. Türk oyuncular Doğukan Sinik ve Ozan Tufan'ın her ikisi de 3 milyon sterline mal oldu, İranlı Allahyar Sayyadmanesh, Fenerbahçe'den 4 milyon sterlin karşılığında transfer edildi. 

Doğukan Sinik ve Sayyadmanesh, sakatlıkları nedeniyle düzenli olarak oynayamadı. Watford'dan eski takım arkadaşı Dan Gosling'in profesyonelliğini sorguladığı Ozan Tufan ise henüz kendisine verilen parayı karşılayamadı. 



Ozan Tufan ve Jean Michael Seri eleştirileri

Hull, Ozan Tufan ve Jean Michael Seri ile 2025 yılına kadar sözleşme imzalayıp, bu iki ismi kulübün en çok kazanan oyuncuları yaparken eleştirileri görmezden gelmeye hazırdı ancak bu iki futbolcunun aynı anda orta sahada oynamasının uygunluğu konusunda şimdiden endişeler var.

Her iki futbolcu da tempo olarak sorun yaşıyor. İki ismin koşu mesafeleri, geçen sezon Hull'ın orta saha oyuncularına göre daha düşük. 31 yaşında olan Seri, Swansea maçında 7 kilometreden daha az koştu. Bu yüzden son maçta yedek kulübesindeydi. Geçen sezon Hull City orta sahalarının ortalama koşu mesafesi 10 kilometreydi.

Acun Ilıcalı'nın ilk kumarı

Bu yaz sözleşme imzalayan 16 oyuncudan 5'i bu sezon henüz bir maçta oynamadı. Arveladze'nin yerini alacak olan yeni teknik direktörün soyunma odasının moralini arttırması gerekecek. Bu durum, Acun Ilıcalı'nın kulüp sahibi olarak ilk kumarıydı. George Honeyman ve Richie Smallwood gibi soyunma odasında ağırlığı olan isimler bir kenara atıldı. Bazı kaynaklar, bu ayrılıkların takıma zarar verdiği görüşünde. 



Shota Arveladze doğru isim miydi?

Arveladze, Hull'un yeni dönemini yönetecek teknik direktör değildi ve bu durum şimdi anlaşıldı. Rangers'ın eski forveti, hem personel hem de oyuncular arasında popüler olmasına rağmen Acun Ilıcalı'nın beklediğini veremedi. Shota'nın görevde olduğu 30 maçın 12'sinde Hull City gol atmayı başaramadı. Acun Ilcıalı ise daha geçtiğimiz günlerde "0-0 berabere kalmaktansa 3-2 kaybetmeyi tercih ederim" demişti...

Yeni teknik direktör beklentisi, İngiltere içinden olmasıydı ancak Acun Ilıcalı, açık fikirli olacağını söyleydi. "Güzel bir kulüp" dediği Hull City'nin geleceği için çok ilgili bir şekilde çalıştığını söyledi. Belki güzel ama geçtiğimiz ay beklenmedik bir şekilde çirkindi. Teknik direktör değişti ve Acun Ilıcalı görevini korumak istiyorsa daha iyisini yapmalı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum