Hull City efsanesi Dean Windass kimdir?

Hull City tarihinin en efsane isimlerinden birisi olan Dean Windass kimdir? Hull doğumlu olan ve Hull City tarihinde çok farklı yeri olan Dean Windass, bu şehir ve takım için ne ifade ediyor?

Hull City efsanesi Dean Windass kimdir?
20 Eylül 2022 - 14:36 - Güncelleme: 20 Ekim 2022 - 12:35
Bir futbolcu, bir takım ile özdeşleşip oranın efsanesi olabilir. Ancak hem o şehirde doğup büyüyüp hem de şehrin takımı ile oynarsa daha büyük bir efsane olabilir. Tıpkı Dean Windass gibi...

1969'da Hull'da doğan Windass, futbola doğduğu şehrin takımı Hull City ile başladı. 1991-1995 yılları arasında Hull City ile 176 maça çıkan Dean Windass, 57 gol attı. Ardından Aberdeen, Oxford City, Bradford City, Middlesbrough, Sheffield United gibi takımlarda oynadıktan sonra tekrar evi olan Hull City'e geri döndü. 

Dean Windass kimdir?

2008'de Hull City'nin Bristol City ile oynadığı Championship play-off finalinde golünü atıp takımını ve şehrini Premier League'e çıkartan isim de kendisiydi. 39 yaşında Premier League'de gol atarak Hull City tarihinin en yaşlı golcüsü oldu. 2009'da futbolu bıraktı ama Hull'dan kopamadı ve kısa süreliğine futbolcu / antrenör olarak Hull City'de görev aldı.

Yıllarını futbola veren kişilerin futbolculuk yılları bazen zor olabiliyor. Dean Windass için de bu durum geçerliydi. Futbolu bıraktıktan sonra ağır bir depresyon geçirdi. Alkol sorunları da olan Windass, 2012 yılında iki kez intihar girişiminde bulundu, şans eseri hayatta kaldı.

Acun Ilıcalı Hull City'i nasıl satın aldı? 

Şüphesiz Dean Windass, Hull City için çok önemli bir kişilik. Futbolu bıraktıktan sonra onun takımla ilgili yaptığı yorumlar dikkate alınıyor. Acun Ilıcalı ile ilişkisi de merak ediliyor. Ünlü televizyoncu ve iş insanı Acun Ilıcalı, bu yılın Ocak ayında Hull City'i resmen satın almıştı. Acun Ilıcalı'nın Hull City'i satın almak için kulübün eski sahibi Allam ailesiyle 20 milyon Sterlin'lik bir anlaşma sağladığı iddia edilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum