İbrahim Çolak'tan tarihi başarı

Tarihte ilk kez katıldığı Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nı takım halinde 7. tamamlayan Türkiye, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Milli sporcularımızdan İbrahim Çolak, bireysel olarak halkada 15 bin 100 puan aldı ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

İbrahim Çolak'tan tarihi başarı
13 Ağustos 2018 - 10:51 - Güncelleme: 13 Ağustos 2018 - 11:04

İskoçya’nın Glasgow kentinde gerçekleştirilen Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’den tarihi başarı... Türkiye Milli Takımı, ilk kez katıldığı organizasyonda takım halinde elde ettiği 7.’liğin ardından bu sefer de halka branşında güldü. Ay-Yıldızlı sporcularımızdan İbrahim Çolak, bireysel halkada 15 bin 100 puan topladı. Daha önce katıldığı Dünya Şampiyonası’nı 5. tamamlayan 23 yaşındaki genç sporcu, bu sefer de ülkemize gümüş madalyayı getirdi.

İlk madalya...

İbrahim Çolak’ın aldığı bu sonuç ayrıca ülkemiz açısından tarihi bir önem taşıyor. Çolak, Artistik Cimnastik Şampiyonası’ndaki başarısı bu organizasyonda ülkemizin kazandığı ilk madalya oldu. Öte yandan milli sporcunun katıldığı halka aletinde Yunan sporcu Eleftherios Petrounias’ın altın madalya kazanırken, Büyük Britanyalı Courtney Tulloch ise bronz madalyaya ulaştı.

Bakan'dan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yarışmanın hemen ardından gümüş madalya kazanan milli sporcu İbrahimÇolak’ı tebrik etti. Kasapoğlu, “Ülkemize büyük gurur yaşatan

İbrahim Çolak kardeşimi gönülden kutluyorum. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları sürecinde kazanılan her madalya, bizim daha fazla umutla ve heyecanla çalışmamıza vesile oluyor. Başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum