IFAB 'elle oynama' kuralnı değiştirdi

IFAB, son dönemin en çok tartışma yaratan konularından ''elle oynama'' ihlalleriyle ilgili bir açıklama yayınladı ve kurala açıklık getirdi.

IFAB 'elle oynama' kuralnı değiştirdi
06 Mart 2021 - 02:10
Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), elle oynama kuralı hakkında bir açıklama yayınladı. Futbol Oyun Kuralları'nın fauller ve suistimallerle ilgili 12. maddesinde bazı değişikliklere gidildi.

IFAB toplantısında, futbol dünyasının son dönemde en tartışmalı kararlarından bir tanesi olan elle oynama kuralında değişikliğe gidildi. IFAB'ın yeni kuralına göre, oyuncunun kasıtlı olmayan elle oynamasını takiben takım arkadaşı gol atar ya da gol pozisyonuna girerse, artık bu pozisyonlar elle oynama sayılmayacak.

Elle oynamanın ihlal sayılacağı pozisyonlar ise ''Bir oyuncu, elini/kolunu topa doğru hareket ettirerek topa elleri/kollarıyla kasıtlı olarak dokunursa, eli/koluyla doğal olmayan şekilde vücudunu büyüterek elinin/kolunun topa temas etme riskini arttırırsa, kazara bile olsa eliyle/koluyla gol atar ya da eliyle/koluyla topa değdikten sonra gol atarsa, kuralı ihlal eder'' ifadeleriyle özetlendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum