''İlk stres testimiz geldi''

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Norveç ile oynanacak kritik karşılaşma öncesi basın toplantısı düzenledi.

''İlk stres testimiz geldi''
07 Ekim 2021 - 17:03
Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılma adına Norveç ile oynayacağı kritik maç öncesi Stefan Kuntz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Norveç'teki eksikliklerin kendileri için avantaj olmadığını belirten Kuntz, ''Norveç'teki eksikler avantaj değil. Yerlerine oynayacak isimler kendilerini göstermek isteyecek, şevkle oynayacak, bu tehlikeli bir durum. Haaland, Sörloth, King gibi oyuncuların yerine geçemeyecekler olsa da kısa vadede iş yapabilirler. Evlilikte de ortak bir amaç uğruna bir araya gelmişsinizdir ve bu yüzden mutlusunuzdur. Anlaşmamızı buna benzetebilirsiniz. Sadece gülmek değil, zor kararların olduğunu da takımıma hatırlattım.'' sözlerini kullandı.

''Kim çıkacak, kim oturacak anlayacağız''

Kadro tercihi hakkında da konuşan Alman teknik dirtektör, ''İlk stres testimiz geldi. Kim sahaya çıkacak, kim kaleye geçecek, kim yedek oturacak, bu testte takım olmayı başarabiliyor muyuz, bunu anlayacağız. Yedek oyuncu, sahadaki oyuncudan yüzde 1 bile değersiz değildir benim için. Oyuncuların son maçlarını izledim, yaşlı ve genç oyuncular arasında bir denge oluşturmaya çalıştım. Bu iki kuşak arasında denge yaratmak başarıyı getirecektir. Bir tarafta deneyim, bir tarafta korkusuzluk var.'' dedi.

''Teknik direktörlerle görüşeceğiz''

Stefan Kuntz, son olarak ''Türkiye'de kaleci meselesinin büyük bir mesele olduğunu biliyorum. İki genç, bir de deneyimli kaleci aldım. Şu anda kendimi Türk futbolunu değerlendirme konumunda görmüyorum. Bu dört maçın ardından incelemelerde bulunacağız, ligdeki teknik direktörlerle görüşeceğiz. Bunun ardından konuşabiliriz.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum