İngiltere'nin en sıkıcı takımı Preston mu?

İngiltere'de Preston, ilk 7 maç sonunda eşine çok az rastlanır bir istatistiğe sahip durumda. Oynadığı 7 maçta toplam 2 gol çıkan Preston için şu soruyu sorabiliriz: Sıkıcı bir takım mı?

İngiltere'nin en sıkıcı takımı Preston mu?
01 Eylül 2022 - 15:11 - Güncelleme: 02 Eylül 2022 - 09:35
İngiltere Championship'te ilk 7 haftada Preston, 2 gol atarken kalesinde hiç gol görmedi. Oynadıkları 5 maç 0-0 sonuçlanırken kazandıkları kazandıkları maçları da 1-0 kazandılar.

The Telegraph yazarı Stuart Brennan, Preston Teknik Direktörü Ryan Lowe ile konuşarak Preston'un nasıl böyle oynadığını analiz etti. 

Preston, defansif başarısıyla birlikte 24 takımlı Championship'te 10. sırada yer alıyor. Coventry maçında da gol yemeyerek İngiliz futbolunda ilk 7 maçında gol yemeyen tek takım olarak rekor kırdılar. Bundan önceki rekor, 2005 yılında Jose Mourinho yönetimindeki Chelsea'ye aitti. Mourinho'nun Chelsea'si ilk 6 maçta gol yememiş, ilk golünü 7. maçın 44. dakikasında yemişti. Preston, Coventry maçında 45 dakika gol yememesi halinde zaten rekor kıracaktı ancak tüm maçta kalelerini gole kapatarak rekoru biraz daha uzattılar.

Lowe'un kariyerinde 200 gol var ama...

Ryan Lowe, ilk kez ismini 2019'da Bury'i League Two'dan çıkartarak duyurmuştu. Bury, o sezon 85 gol atmıştı ancak savunma performansı ilk 6 sıra takım içinde en kötüsüydü. Futbolculuk kariyerinde forvet olan ve kariyerinde 200'den fazla golü olan Lowe'un Preston'una baktığımızda böylesine bir gol eksikliği rahatsız edici görülebilir.

"Kesinlikle sıkıcı değiliz!"

Ryan Lowe ise konu hakkında "En azından kendime bir özellik daha ekledim! İnsanlar benim takımlarımın gol yememesinin zor olduğunu söylerdi. Kesinlikle ülkenin en sıkıcı takımı değiliz. Bunu söyleyen biri bizim maçlarımızda olsaydı, kesinlikle sıkıcı olmadığımızı bilirdi. Sadece Cardiff maçındaki performansımızı beğenmedim. Büyük resme baktığımızda gol yemememiz başarı. Sadece Cardiff maçında pozisyona giremedik" sözlerini kullanıyor.



Preston'un gol ihtiyacını Danimarkalı forvet Emil Riis Jakobsen karşılayabilir. Geçen sezon toplam 20 gol kaydetmişti. Bu sezona ise iyi başlayamadı ancak Lowe, Middlesbrough'dan gelen teklifin forvetlerinin kafasını karıştırmış olabileceğini söylüyor. Lowe, "Emil kalıyor, bir yere gitmiyor. Bizim için çok önemli bir oyuncu, bazen spekülasyonlar etkileyebilir. Kafası muhtemelen biraz dağınıktı ama son zamanlarda çok iyi antrenmanlar yapıyor." diyerek forvetine ne kadar güvendiğini söylüyor.

"Beraberlikler galibiyete dönecek"

Preston taraftarı Charlie Winyard, bu sezon takımının tüm maçlarını stadyumda izledi ve kesinlikle takımının sıkıcı olmadığını söylüyor. 

Winyard, "Sıkıcı değil. Oyun şeklimiz heyecan verici, birçok şans yarattık ama onları gole çeviremedik. Lowe'un gelmesinden önceki halimize baktığımızda şu an  daha heyecan verici bir futbol oynuyoruz. Kulüp sezon başında 12 bin bilet sattı. Taraftarlardan üzerine düşeni yapmaları istendi, biz de yapıyoruz. Teknik direktör ve oyuncular da yapıyor ancak sağ bek ve forvet eksiğimiz var. Bu bölgelere iki iyi oyuncu gelirse şu ana kadar alınan beraberlikler galibiyete dönüşecek." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum