Inter'in final öncesi artıları, eksileri

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla ile karşılaşacak Inter, bu kritik maçta yıldız oyuncularına güveniyor! Avrupa Ligi'ndeki Sevilla maçı öncesi Inter'in artıları ve eksileri...

Inter'in final öncesi artıları, eksileri
21 Ağustos 2020 - 16:41 - Güncelleme: 21 Ağustos 2020 - 21:57
FUTBOO | UEFA Avrupa Ligi sahibini buluyor! Kupa ya Inter'in ya da Sevilla'nın olacak. Oldukça çekişmeli geçmeye aday final öncesi Inter'in artılarını ve eksilerini değerlendirdik.

İtalyan ekibi, Conte ile çok sağlam oynuyor. Savunma ve orta saha oldukça fizikli oyunculardan kurulu. Gol işini de ileride Lautaro Martinez ve Romelu Lukaku çözüyor. Alexis Sanchez'in de son haftalarda form tutmasıyla takım gol sorunu yaşamıyor. Conte'nin takımı o kadar sağlam ki Eriksen bile hala kendisine düzenli yer bulamadı. Karşılaşması çok güç bir takım. 

Romelu Lukaku rekor kırdı!

Inter'in en büyük artılarından birisi de Romelu Lukaku. Belçikalı golcü, Avrupa Ligi'nde üst üste 10 maç gol atmayı başaran ilk futbolcu olarak tarihe geçti. Lukaku, bu 10 maçta 14 gol atıp 4 asist yaptı ve 18 gole doğrudan gole katkıda bulundu. 

Orta delinmiyor ama kanatlar?

3-5-2 oynayan Inter'de orta 3'lü Gagliardini, Brozovic, Barella ve Eriksen arasında değişmeli oynanıyor. Inter'i ortadan geçmek çok güç ama savunmada aynı olumlu şeyleri söyleyemeyiz. Sol kanatta Ashley Young, sağ kanatta ise D'Ambrosio oynuyor. Bu iki futbolcunun da hücum gücü kuvvetli ama savunmaları hücumları kadar iyi değil. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum