Inter sezon öncesi değerlendirme

Serie A'da Juventus'un bileğini bükmek için mücadele edecek Inter, bu sezon hedefine ulaşabilecek mi? Yeni sezon öncesi Inter'de yaşanan son gelişmeler ve Conte'nin takımının son durumuna göz atıyoruz.

Inter sezon öncesi değerlendirme
16 Eylül 2020 - 14:20
FUTBOO | Serie A'da geçen sezonu ikinci tamamlayan Inter, bu sene zafere ulaşabilir mi? Milano ekibinin son durumu nedir? Şampiyonluk artı ve eksileri nelerdir?

Juventus'un saltanatı sona erecek mi? O sezon, bu sezon olur mu? Evet olabilir... Inter, uzun yıllar sonra ilk defa şampiyonluk yarışında bu kadar güçlü olacak. 

Bu, eski Juventus değil

Torino ekibi, geçen sezonu şampiyon olarak tamamladı ancak hem Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı hem ligdeki oyun, hiç tatmin edici değil. Ayrıca hücum hattının yaş ortalamasını düşürmek için henüz bir hamle yapmadılar. 

Bu kez kulübesi güçlü olan Inter

Inter'in en büyük avantajlarından biri de şüphesiz Antonio Conte... Serie A'da üç şampiyonluk yaşayan İtalyan teknik adam, Juventus'un yeni başına geçen Andrea Pirlo ile yarışacak. Tecrübe bakımında arada ciddi bir fark olduğunu söyleyebiliriz.

Sorunlu bölgeler gideriliyor

Conte, oynatmak istediği formasyonun tam oturması adına önemli transferler yaptırdı. Özellikle Achraf Hakimi ve Aleksandar Kolarov hamleleri, İtalyan teknik adamın tempolu bir oyunla, yaşlı Juventus'u geçmeyi planladığı anlaşılıyor. Ayrıca orta sahaya Arturo Vidal ya da o tarzda bir ismin takviye edileceği konuşuluyor.

Hücum hattı Avrupa'nın en iyilerinden

Romelu Lukaku, Lautaro Martinez ve Christian Eriksen... Hem kağıt üstünde hem form durumlarına bakıldığında, Conte'nin elinde Avrupa'nın en iyi hücum hatlarından biri bulunuyor. Her sezonu 80 puan üzerinde bitiren bir rakibiniz varsa yarışta kalmak için ciddi bir ortalaması yakalamak zorundasınız. Conte, doğru bir planla bu knouda sorun yaşamayacaktır.

Şampiyonluk stresiyle başa çıkmak...

Juventus, son yıllarda çekiştiği takımlarda hep son haftalar tecrübesini kullandı ve zafere ulaşmayı başardı. Özellikle Napoli, defalarca çok yaklaştığı mutluluğa kavuşmadan veda etmek zorunda kaldı. Bu durum Inter için dezavantaj olabilir ancak Milano ekibinin tarihinin de görkemli ve müzesinin kupalarla dolu olduğunu unutmamak gerekir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum