Işıl Alben: Hedefimiz altın madalya

16-25 Haziran tarihlerinde Çekya'da düzenlenecek FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda zorlu bir mücadele verecek olan A Milli Takımı'nın kaptanı Işıl Alben, hedeflerinin altın madalya olduğunu açıkladı.

Işıl Alben: Hedefimiz altın madalya
08 Haziran 2017 - 12:05

Avrupa Şampiyonası'na kısa bir süre kaldığını belirten milli takımın kaptanı Işıl Alben, “Tabii ki herkes şampiyon olmak ister. Avrupa şampiyonasında favoriler var ama sürprizler de olabiliyor. Açıkçası altın madalya ile dönmek istiyoruz. Bir madalya da bize çok büyük mutluluk verir” diye konuştu. 

Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki play-off mücadeleleri nedeniyle uzun bir hazırlık dönemi şansı yakalayamadıklarının altını çizen tecrübeli oyuncu, “Bu sene Avrupa Şampiyonası çok yakın tarihte olduğu için kısa bir hazırlık sürecimiz var. Bunu en verimli şekilde geçirmeye çalışıyoruz" ifadesini kulandı.

Rusya ile oynanan iki hazırlık maçını da kaybettiklerini belirten Işıl Alben, “Şimdi Letonya ile oynayacağımız iki hazırlık maçı var. Daha önceki hataları tekrar etmeyerek Avrupa Şampiyonası'na en hazır şekilde gitmek istiyoruz” dedi.  

“İLK MAÇLAR HEP ZORDUR”

B Grubu'ndaki rakipleri İtalya, Slovakya ve Belarus hakkında görüşlerini aktaran Işıl Alben, “Her zaman turnuvanın ilk tur maçları en zor maçlardır. Slovakya ile oynayacağı, iyi başlamak istiyoruz. Bir jenerasyon değişikliği oluyor, giden arkadaşlarımızın yerine gelen genç oyuncularımız var. Tecrübe eksikliğimizi onların enerjileriyle kapatacağımıza inanıyorum. Şampiyonada hedefimiz madalya ile ülkemize dönmek."

“HOLLINGSWORTH BÜYÜK AVANTAJ”

Basketbolu bırakan Nevriye Yılmaz ve sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan Lara Sanders'ın eksikliğinin önemli olduğunu belirten tecrübeli kaptan, “Nevriye, Lara, Şebnem çok değerli isimler ve bizim takımımız için çok ciddi süreler alıp çok iyi katkı sağlayan oyunculardı. Quanitra Hollingsworth, bu sezonu çok iyi geçirdi. Bizim için çok büyük avantaj sağlayacağına inanıyorum. Tilbe gibi genç arkadaşlarımız ve ilk kez gelen genç arkadaşlarımız var” diyerek sözlerini tamamladı. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum