İsmail Kartal'dan Galatasaray yanıtı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Konferans Ligi hedeflerini anlatırken, transfer konusunda da çok önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik direktör aynı zamanda Okan Buruk'un Olimpija Ljubljana maçı sonrası sözlerine de yanıt verdi.

İsmail Kartal'dan Galatasaray yanıtı
09 Ağustos 2023 - 17:05
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Konferans Ligi'ndeki Maribor maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal, Konferans Ligi hedeflerinden bahsederken transfer konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Kupada şampiyonluğu düşündüklerini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı ''Konferans Ligi şampiyonluğu neden olmasın? Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Fenerbahçe'nin hedefi, olduğu her turnuvayı kazanmaktır'' eddi.

Ayrılacak oyuncuları açıkladı

Takımdan ayrılma ihtimali olan oyuncular hakkında da konuşan İsmail Kartal ''Arao, Gustavo ve belki 1-2 oyuncu ile yollarımız ayrılabilir. Gelecek isimlere bağlı'' ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarını değerlendiren Kartal ''Cengiz Ünder ve Merih Demiral ile ilgili burada bir şey söylemem doğru değil. Fenerbahçe karakterini ortaya koyacak oyuncuların peşindeyiz. Başkanımız ve yöneticilerimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar'' dedi.

''Tete transfer listemizde yoktu''

İsmail Kartal aynı zamanda Galatasaray'a transfer olması beklenen Tete hakkında da ''Tete, baştan beri bizim transfer listemiz içinde yoktu. Bu futbolcuyla ilgili kulübümüz de gerekli açıklamayı yaptı. Listemizde zaten yoktu ama sonrasında yüzlerce oyuncu gibi bize teklif edildi. Ben bize uygun bulmadım. Yönetimimiz gündemine almadı. Bonservis kısmı var, riskli bölümü var. Kapalı bir kutu. Biz her şeyi düşünmek zorundayız. Tete ayarında, belki daha üstün, belki daha farklı oyuncularla meşgulüz'' şeklinde konuştu.

Okan Buruk'a yanıt verdi

Tecrübeli teknik direktör aynı zamanda Okan Buruk'un Olimpija Ljubljana maçı sonrası sözlerine de yanıt verdi. Kartal konuyla ilgili ''Bunlar küçük söylemler. Türk takımlarının Avrupa arenasında birbirlerini desteklemesi gerekiyor. Bizim hedefimiz ülke puanını yükseltmek. Avrupa'da mücadele eden tüm Türk takımlarını destekliyoruz'' dedi. Okan Buruk, O. Ljubljana maçının ardından ''Bu maç, bana Fenerbahçe maçını hatırlattı. Ona benzer bir maç oldu. Deplasmanda aldığımız bu galibiyet çok değerli, ikinci maç için de büyük avantaj'' demişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum