İsmail Kartal'dan samimi açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yeni dönemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal'dan samimi açıklamalar
18 Ocak 2022 - 19:30 - Güncelleme: 18 Ocak 2022 - 19:32
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal, düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Takıma geliş sürecini anlatan İsmail Kartal, hedeflerinden ve takımın son durumundan, çıkan transfer dedikodularından da bahsetti.

Fenerbahçe'ye geliş sürecini anlatan İsmail Kartal ''Hayatımın çok önemli parçası, en büyük mutlulukları burada yaşadığım Fenerbahçemde ikinci kez bana bu görevi layık gören Sayın Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Başkanımızla çok samimi bir görüşme içerisinde bu göreve talip oldum. Başkanımız beni aradığında hiç tereddüt etmeden ilk günkü gibi büyük coşku ve heyecanla Başkanımızla buluşmaya gittim. Başkanımız bana Fenerbahçe futbol aklı olarak giden teknik direktörle ilgili yaşananları, transferleri, takımın durumunu ve her şeyi çok net ifade etti. Bu takımın bir parçası olmamı benden istedi. Ben de her zaman Fenerbahçe için, takımın parçası olabilmek için bu takımı takip ettiğimi, oyuncuların kapasitelerini bildiğimi, elimden gelenin en iyisini yapabileceğimi kendisine izah ettim. Sorumluluk alırım. ‘Söz konusu Fenerbahçe ise geçmişte olduğu gibi bugün de bu sorumlulukları omuzlarımda taşırım’ dedim. Fenerbahçe çatısı altında bana güven ve destek olunduğu sürece gerisi detaydır, teferruattır benim için. Ben, hayatımın büyük bir bölümünü bu camianın tribünlerinden gelen bir evladı olarak ve tabii futbolculuk ve antrenörlük hayatımda da hiçbir şey düşünmeden bu camiaya gönül veren, kalpten, yürekten inanarak, severek, isteyerek, her şeyimi vermeye hazır bir insanım. Bunun için bu görevi kabul ettim'' dedi.

Hedeflerinden ve takımın durumundan bahseden Kartal, ''7-8 gündür oyuncu kardeşlerimle Samandıra’da vakit geçiriyoruz, çalışıyoruz. Şu anda takımımızın, oyuncularımızın mental olarak enerjilerinin düşük olduğunu gördüm ve gözlemledim. Oyuncularımızın kalitesinin, becerilerinin ve kariyerlerinin burada olduğunu (Eliyle yüksekliğini gösteriyor) ve mental olarak biraz aşağıda olduğumuzun farkındayım. Bunu gördüm ve bunun bilincindeyim. Şu an yapmak istediğim tek şey oyuncularımın bireysel olarak kariyerleri ve yetenekleri ölçüsünde aynı seviyeye takımı mental olarak yükseltmek için ben ve ekibim bütün çabamızla uğraşıyor ve gayret ediyoruz. Bir taraftan da fiziksel olarak, teknik ve taktik olarak da ne yapmamız gerektiğini, pozitif futbol oynamamız gerektiğini, taraftarlarımızın ne istediğini bilen bir antrenörüm. Başkanımızın ve yöneticilerimizin, taraftarlarımız ve camiamızın nasıl bir futbol sahada görmek istediklerini; Fenerbahçe ailesinin, Fenerbahçe ruhunun sahaya yansıtılması gerektiğiyle ilgili oyuncularımızın ortaya nasıl bir karakter ve irade koyması gerektiğinin farkındayım ve bunun bilincindeyim. Şu anda en büyük sorunum zaman. Zamanla yarışıyorum. Oyuncularımla vakit geçirmem, çalışmam, fizik, teknik, taktik ve mental olarak birazcık elimizde zaman fırsatı olsaydı, bunu kısa bir zaman içerisinde ben inanıyorum ki bunu çok önemli bir fırsata çevirebilirdik. Böyle bir şansımız ve zamanımız yok. Üç günde bir maç oynuyoruz. Buna rağmen Samandıra’da geçirdiğim 7 günlük süreç içerisinde oyuncularımla yaptığım grup toplantılarında, bireysel yapmış olduğum toplantılarda oyuncularımdan pozitif enerji aldım. Bu da beni çok mutlu etti'' ifadelerini kullandı.

Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci sözleri

Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci’yle ilgili çıkan haberlerle ilgili soruya İsmail Kartal, ''Beni hepiniz tanıyorsunuz. Çok net, içinden geldiği gibi konuşan bir insanım. Rol yapmam, hayatım boyunca yapamadım, yapamam da zaten. Mesut, dünya çapında ve çok yetenekli bir oyuncu. Çok da düzgün bir insan. Kendisiyle dün konuştum. Görüştük, bazı ufak tefek problemler olabilir. Fenerbahçe ailesi olarak, ben de buranın eski bir futbolcusu, evladı olarak kendisiyle görüştüm. Samimi bir görüşme geçti. Kendisi de bundan çok mutlu oldu. Bundan sonra daha iyi olacak diye düşünüyorum. İrfan Can Kahveci’ye gelince, bugün bu ülkede kaç tane İrfan Can Kahveci var? Kaç tane İrfan gibi yetenekli oyuncu var. Bu oyucularımız bizim oyuncularımız. Hepsine sahip çıkacağız. Mesut, İrfan, Muhammed, Tisserand, Nazım Sangare… Hepsi bizim oyuncumuz. Hepsine ihtiyacımız var. 3 kulvarda gidiyoruz. Hepsi bizim değerimiz, değerli oyuncularımız. Değerli oldukları için buradalar. Onlar da bunun bilincinde olacaklar. Bu bilinçle bu sorumluluğu alacaklar. Hep birlikte konuşarak net bir şekilde, dürüstçe, samimi bir şekilde hep beraber birbirimize el vereceğiz, hep beraber burada elimizden gelenin en iyisini yapacağız'' yanıtını verdi.

Attila Szalai ile ilgili çıkan transfer haberlerine ise İsmail Kartal, ''Şu anda ayrılma gibi bir durum söz konusu değil. Üç kulvarda mücadele ediyoruz. Attila Szalai gibi bir değeri bugün verirsek onun yerini nasıl dolduracağız ki devre arası transferleri biraz sıkıntılıdır. Tabii kulüp menfaatlerini de ön planda tutmamız gerekiyor. Söylediğim gibi şu iki maçtan sonra Antalya’da takımı psikolojik, mental ve fizik olarak hazırlamak için bir kampımız olacak. Bunların hepsini orada hem çalışarak hem de nerede ne yapmamız gerekiyorsa, bu konuyla ilgili Başkanımızla tekrar bir değerlendirmelerimiz olacaktır'' şeklinde cevapladı.

Şampiyonluk ve Avrupa hedeflerini anlatan İsmail Kartal ''İnanın ben evimde bu göreve gelmeden önce, Fenerbahçemizim maçlarını izlerken, bazen çok üzülüyordum. Bu takım, bu değil. Bu oyuncular bu değil. Bu oyuncularımızın bu takım için çok daha iyisini yapabileceklerini biliyorum. Bunu görebiliyorum. 3 kulvarda gidiyoruz. Her ne kadar şu an kötü gibi bir algı varsa da, tamam, eyvallah. 17 puan gerideyiz. Matematiksel olarak, her şeye rağmen şampiyonluk iddiamız devam ediyor. Ziraat Türkiye Kupası iddiamız var. Avrupa Konferans Kupası’nda Slavia Prag’la oynayacağız. Çok iyi tanıyorum. Çok koşan, çok disiplinli bir takıma karşı futbol oynayacağız ama bunları başaramayacağız anlamına gelmesin. Hep birlikte, Başkanımız, yöneticilerimiz bir karar aldık. 3 kulvarda mücadele ediyoruz. Ve oyuncularımızı bu 3 kulvarda mücadele edebilecek pozisyona ve seviyeye getirmekte benim ve ekibimin görevi. Ben bunun için buraya geldim'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum