İsmail Kartal'ın planı belli oldu!

UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Perşembe günü Olympiakos ile kozlarını paylaşacak. Heyecan dolu maç öncesi sarı-lacivertli ekibin teknik patronu İsmail Kartal, öğrencilerine seslendi. Öte yandan tecrübeli çalıştırıcı oynanacak maçın planını belirledi.

İsmail Kartal'ın planı belli oldu!
17 Nisan 2024 - 11:02
Sarı-Lacivertliler, ligde şampiyonluk yarışını sürdürürken, ülkemizi Avrupa’da da temsil eden tek takım konumunda. Konferans Ligi’nde yarı finalin kapısında bulunan Fenerbahçe’de Olympikaos rövanşının heyecanı tüm camiayı sardı. İsmail Kartal ise bir yandan Yunan devini yıkacak taktik planlamayı yaparken, bir yandan da oyuncularını mental anlamda bu kritik müsabakaya hazırlamaya çalışıyor. Tecrübeli teknik adam, dün öğrencileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Fenerbahçe’de peş peşe yaşanan sakatlıklar, birçok maçta İsmail Kartal’ın elini kolunu bağladı. Tecrübeli teknik adam ideal kadrosundan uzun süre yararlanamazken, birçok karşılaşmada yedek kulübesinde altyapı oyuncusu, A takım futbolcularından fazlaydı. Ancak son günlerde peş peşe güzel haberler geldi. Son olarak Alexander Djiku, Cengiz Ünder ve Joshua King takımla çalışmalara başladı, oynayacak durumda geldi.

Sarı-Lacivertliler, yarın Konferans Ligi’nde yarı final bileti için 3-2’nin rövanşında Olympaikos’u ağırlayacak. Djiku’nun dönmesiyle birlikte İsmail Kartal, bu kritik mücadelede uzun bir aradan sonra ideal 11’ini sahaya sürme fırsatı bulacak. Yarınki karşılaşmada beklerde Samuel ve Ferdi’nin, savunmanın merkezinde ise Djiku ve Çağlar’ın oynaması bekleniyor. Kartal’ın orta sahada İsmail-Fred ikilisinden vazgeçmeyeceği öğrenildi.

Batshuayi'ye formül bulamadı

Cengiz dönecek olmasına rağmen İsmail Kartal’ın hücum hattından bir değişme gitmeyi planlamadığı kaydedildi. Sağda İrfan Can Kahveci, solda Tadic, onların ortasında ise Szymanski görev yapacak. İleri uçta ise Edin Dzeko olacak. İsmail Kartal’ın özellikle Batshuayi’yi oynatmak istediği belirtildi. Ancak hem Dzeko’dan vazgeçemediği hem de zorlu maçta çift forvetli sistemi riskli bulduğu için Belçikalı yine yedek soyunacak.

Krunic'e yoğun terapi

Boşnak orta saha oyuncusu, Adana Demir karşısında Fenerbahçe’deki en iyi performansını sergiledi. Ancak sonrasında Olympiakos ve Karagümrük maçlarında adeta döküldü. İsmail Kartal, Karagümrük mücadelesinin devre arasında öğrencisini kenara aldı. Büyük bir üzüntü yaşayan Krunic’e başta vatandaşı Dzeko ve hocası olmak üzere takım içinden büyük destek verildiği öğrenildi. İsmail Kartal’ın öğrencisiyle sık sık bire bir şekilde konuştuğu kaydedildi.

Başarılı çalıştırıcı İsmail Kartal, dün öğrencileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Kartal, “Bizim için bu sezonun en önemli maçına çıkacağız. Avrupa’da kupa hedefi yolunda önemli bir adım atmaya hazırız. Taraftar desteği arkamızda olacak. İlk maçta yenildik ama skoru 3-0’dan 3-2’ye getirmeyi başardık. Kenetlenip, yarı finale çıkmayı başaracağız” ifadelerini kullandı. Futbolcularına güveninin tam olduğunu dile getiren İsmail Kartal, “Hızlı başlayıp, erkenden ilk golü bulup devamını getirelim. Rakibin direncini erken kırarak işimizi kolaylaştıralım” dedi.

(Fanatik)

YORUMLAR

  • 0 Yorum