İspanya Almanya'yı da geçti

Eurobasket 2017'deki ilk çeyrek final maçında Almanya İspanya karşısında tutunamadı. Son çeyrekte oyuna ağırlığını koyan İspanyollar rahat bir galibiyet aldı.

İspanya Almanya'yı da geçti
12 Eylül 2017 - 20:19 - Güncelleme: 12 Eylül 2017 - 21:29

Eurobasket 2017'deki ilk çeyrek final maçında Almanya İspanya karşısında tutunamadı. Son çeyrekte oyuna ağırlığını koyan İspanyollar rahat bir galibiyet aldı.

Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final ilk maçında İspanya, Almanya'yı 84-72 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Maça etkili başlayan taraf Almanya oldu. Turnuvanın ve maçın favorisi İspanya karşısında oldukça mücadeleci bir oyun yapısıyla sahaya çıkan ve ilk çeyrek bunu rakibine hissettiren Almanya, bu mücadeleci oyununu skora da yansıttı ve ilk periyot Almanya'nın 19-16'lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyotta, İspanya sert savunmasını öne çıkararak Almanya'nın kolay sayılar bulmasına izin vermedi ve takımlar soyunma odasına İspanya'nın 34-33'lük üstünlüğüyle gitti. Maçın üçüncü periyodu, maçın en fark yaratan anları oldu. İspanya ikinci çeyrekte yaptığı sert savunmayı devam ettirip, hücumda kolay sayılar bulmaya başladı. Bu anlarda Marc Gasol ve Sergio Rodriguez'in performansları İspanya'yı epey rahatlattı ve İspanya final periyoduna 65-53'lük skorla önde girdi. Maçın final çeyreğinde Almanya bir mucizeyi gerçekleştirmek istese de İspanya tecrübesi ve kalitesiyle buna izin vermedi ve İspanya maçı 84-72 kazanmayı başardı.

Gasol dengeyi bozdu

Maçın en skoreri İspanya adına 28 sayı kaydeden Marc Gasol olurken, Almanya'da Schröder'in 27 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Almanya bu sonucun ardından Avrupa Basketbol Şampiyonası'na çeyrek finalde veda ederken, İspanya ise yarı finale çıkmayı başardı. İspanya yarı finalde, Slovenya - Letonya maçının galibi ile eşleşecek. 

ROBIN VAN PERSIE AYRILIYOR..

YORUMLAR

  • 0 Yorum