İspanya'da bayram, İtalya'da hüzün

Real Madrid’in Juventus’u 4-1’lik skorla yenerek zafere ulaştğı Şampiyonlar Ligi finali her iki ülkenin basınında da büyük yankı uyandırdı. İşte İspanyol ve İtalyan gazetelerin maç başlıkları ve yorumları:

İspanya'da bayram, İtalya'da hüzün
04 Haziran 2017 - 14:38

İspanya’da Real Madrid bayramı yaşanıyor. İspanyol basını, arka arkaya ikinci, toplamda da 12. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Real Madrid’e övgüler yağdırdı.

Spor gazetesi Marca, dün akşam oynanan final maçında Juventus’u 4-1 yenerek şampiyon olan Real Madrid için “Evrenin sevdalıları” manşetini atarken, “Real Madrid, 12. kupasını kazanmak için Juventus'u gol yağmuruna tuttu. Real, Şampiyonlar Ligi'nin efsanesi oldu” yorumlarını yaptı.

“KUPA KAZANMAKTA DOYUMSUZ”

As gazetesi de “12. kez. Tarihte ilk kez üst üste Şampiyonlar Ligi'ni kazanıyor” manşeti ile çıktı. Gazete, “Real Madrid kupa kazanmakta doyumsuz” ifadesini kullandı.

KATALANLAR DA KUTLADI

Barcelona’ya yakınlığı ile bilinen Katalan spor gazetelerinden El Mundo Deportivo da Real Madrid’in zaferine geniş yer ayırırken, “Zidane tarihe geçti” diye yazdı. Sport gazetesi de “Real Madrid adil şampiyon” başlığını kullandı.

SİYASİ GAZETELER DE MANŞETE ÇIKTI

Real Madrid’in şampiyonluğunu, ülkede yayınlanan günlük siyasi gazetelerden El Mundo, “Dönemin şampiyonlar şampiyonu”, La Razon “12 kez kral”, ABC ise “Sınırsız Real Madrid” başlıkları ile okuyucularına duyurdu.

“KÖTÜ GELENEK SÜRÜYOR”

İspanyollar zaferin tadını çıkarırken, İtalya’da ise hüzün vardı. Avrupa’nın birçok ülkesinde de ilgi gören İtalyan spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, “Kötü gelenek sürüyor” manşeti ile çıktı ve Juventus’un 7. Şampiyonlar Ligi finalinden de üzgün ayrıldığına vurgu yaptı. Gazetede, “Cardiff'te korkunç gece. Hiç kimse Juventus'a ne olduğunu açıklayamıyor. Yenilmez Juventus defansı 90 dakikada 4 gol birden yedi. İnanılmaz” yorumları yer aldı.

“NE ÇÖKÜŞ!”

“Ne çöküş!” manşetini kullanan Corriere dello Sport gazetesi de siyah-beyazlıların Şampiyonlar Ligi finalinde kaybetme geleneğine yine son veremediğini ifade etti.

Juventus Kulübü’ne yakınlığı ile bilinen Tuttosport gazetesi ise maç için özel bir ek hazırladı. Gazete, siyah-beyazlı ekibin bu sezon kazandığı Serie A ve İtalya Kupası şampiyonluklarına atfen “Juventus budur” manşeti ile çıktı. Gazetenin yorumlarında ise Juventus’un Real Madrid karşısında kazanmak için mücadele etmediği ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum