İspanya'da gündem Galatasaray! ''Türk duvarı...''

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın Barcelona ile Camp Nou'da 0-0 berabere kalmasının ardından sarı kırmızılı ekip, manşetleri süsledi.

İspanya'da gündem Galatasaray! ''Türk duvarı...''
11 Mart 2022 - 10:27 - Güncelleme: 11 Mart 2022 - 11:55
UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk müsabakasında Galatasaray, dünyanın en zorlu deplasmanlarından biri olan Camp Nou'da Barcelona ile 0-0 berabere kalarak rövanş için istediği bir sonuç aldı. Maçın ardından ise Avrupa basını, Galatasaray'ın performansını ve Barcelona'ya karşı aldığı skoru manşetlerine taşıdı...

Marca: Nasıl durduracağını biliyorlardı

Galatasaray, Barcelona'yı nasıl durduracağına çalışmış ve biliyordu. Çeyrek finale kimin kalacağı İstanbul'daki maçtan sonra belli olacak. Inaki Pena, golsüz sona eren maçta harika işler yaptı. Xavi'nin öğrencileri, hiç hesaba katmadıkları bir beraberlik aldı ve çalışkan Galatasaray'ı yenemedi. Guardiola'nın öğrencisi olan Torrent, Türkiye'de oynadığı oyunu bir kenara bıraktı ve beklenenden daha az sorun yaşadı. Kerem Aktürkoğlu, harika bir gol atmak üzereydi ancak Eric Garcia'nın dizi buna engel oldu. Gomis, seyircileri sessizliğe gömdü ancak ofsayt bayrağı kalktı. Barcelona, elinde kalan tek kulvarda şampiyonluğa ulaşmak için İstanbul'da kazanmak zorunda.

ESPN: Real sonrası Barça hayal kırıklığı oldu

Barcelona'nın son 4 maçta görülen coşkusu yoktu. Özellikle Real Madrid'in geri dönüşünün ardından Barcelona'nın performansı hayal kırıklığı yarattı. Inaki Pena, Galatasaray'ı yenilgiden kurtardı. Barça, Ter Stegen'e reakbet istiyorsa para harcamasına gerek yok. Barcelona ilk 45 dakika sadece Adama ile pozisyon bulmaya çalıştı ancak Galatasaray kalesini zorlayamadı.

Mundo Deportivo: Galatasaray direndi

Barcelona, oyunda üstündü ancak Galatasaray savunmasına ve Inaki Pena'ya takıldı. Barcelona'nın bu kadar zorlanacağını kimse tahmin etmemişti. Galatasaray direndi ve zaman zaman da kontrataklarla gole yaklaştı. Galatasaray, Inaki Pena ve de Jong'un şutunu püskürten direk sayesinde paçayı kurtardı. Barcelona kontrolü ele geçirmekte zorlandı. Bu rotasyondan ya da Galatasaray'ın savunmadaki çabasından dolayı olabilir. İkinci yarıda Barça şiddetini artırsa da Türk duvarına çarptı. Inaki Pena harika bir performans gösterdi.

El Pais: Bunun İstanbul'u var!

Barcelona uzun süredir Avrupa'da eski performansının uzağında. Xavi, bu sezon oldukça zayıf olan Galatasaray karşısında ilk yarıyı çöpe attı. İkinci yarı kendine gelse de beraberliği bozamadı. Barcelona şimdi çeyrek finale çıkmak için bekleyen Galatasaray'a karşı İstanbul'da kazanmak zorunda. Galatasaray, maçtaki tüm insiyatifi Barcelona'ya verdi ve her şeyiyle savunma yapmayı seçti. Barcelona ise kanatlardan zaman zaman içeri girmeyi başarsa da ortada yetim kaldı. Pena, kış transferinde Galatasaray'a gönderilmesinin cezasını Barcelona'ya kesti. Galatasaray golü de buluyordu ancak Kerem'in şutu Eric Garcia tarafından kurtarıldı.

Lavanguardia: Rotasyon mantıklı gözüküyordu...

Xavi, maç içerisinde her şeyi denese de Galatasaray savunmasını aşamadı. Barça için şimdi tur tehlikede. El Clasico'dan yalnızca 3 gün öncesinde İstanbul'da zorlu bir maça çıkacaklar. Türkiye'de zirvenin uzağında kalan Galatasaray için rotasyon mantıklı görünüyordu ancak ikinci yarıda bu kararından dönmek zorunda kaldı. Domenec Torrent'in Galatasaray'ı, savunmada hiçbir şekilde boşluk vermedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum