İstatistiklerde de lider

Lige fırtına gibi bir giriş yapan Galatasaray’ın yeni transferlerinin istatistikleri adeta göz kamaştırıyor.

İstatistiklerde de lider
23 Ağustos 2017 - 09:30

Lige 8 yeni transferle giren Galatasaray’da yeni oyuncuların takıma verdiği önemli katkı, istatistiklerde de öne çıktı. Sarı Kırmızılılar’ın rakip ceza sahasındaki başarılı pas oyunu ve şut/isabet oranındaki başarısı, ligdeki konumunu belirleyen önemli etkenler olarak göze çarptı.

En iyi Galatasaray paslaşıyor

Geçtiğimiz sezon ligi ciddi bir hayal kırıklığı yaşayarak bitiren Galatasaray’da kadro ele alınmış ve takımın omurgası değişmişti. Bu sezona ise çok farklı oyuncularla, görkemli bir giriş yapan Galatasaray’ın en önemli değişikliklerinden bir tanesi pas başarısı oldu. Yüzde 60’la ligde en çok topla oynayan takım olan Galatasaray, yüzde 86.2’lik pas başarısıyla rakiplerini önüne geçti. Geçtiğimiz sezondan farklı olarak rakip sahada da başarılı ve üretken şekilde oynayan Galatasaray, pas başarısında yüzde 85’lik isabet tutturan Beşiktaş ve yüzde 77.9’la Fenerbahçe’yi geride bıraktı.

Pozisyon kalitesi farkı

Galatasaray’ı ilk iki haftada rakiplerinden ayıran bir diğer unsur ise rakip kaleye çekilen şutlardaki başarı oldu. Geçtiğimiz sezon rakip kaledeki etkinliği hayli az olan Cimbom, ilk iki lig maçında rakip kalelere 25 şut çekti. Beşiktaş’ın bu istatistiği 28 olurken, Fenerbahçe’nin 26 olarak kayda geçti. İlk iki maçta çektiği 25 şutun 14’ü kaleyi bulan Galatasaray, bu konuda rakiplerini geride bıraktı. İlk iki maçta 4 kez ağları havalandıran Beşiktaş 28 şutun yalnızca 9’unu isabetli olarak kaleye giderken, aynı periyotta 26 şut çeken Fenerbahçe 7 şutta kaleye isabet sağlayabildi.

Yeniler hemen katkı verdi

Galatasaray’da bu istatistiklerin oluşumunda takıma bu sene dahil olan oyuncuların katkısı da göze çarptı. Sarı-Kırmızılılar’da Bafe Gomis, yüzde 91 pas isabetiyle oynarken, rakip kaleye çektiği 9 şutta 3 gol buldu. Öte yandan takıma yeni dahil olan Ndiaye, Mariano, Belhanda ve Fernando’nun pas başarısının yüzde 85’in üzerinde olması dikkat çekti.

Beşiktaş’ta takıma yeni dahil olan Pepe yüzde 80’lik başarıyla paslaşırken, Lens yüzde 60 Negredo ise yüzde 42.9 ile paslaştı.

Fenerbahçe’nin yenilerinden Valbuena yüzde 75.3 pas isabeti sağlarken; Dirar yüzde 71.9, Isla ise 73.4 pas başarısıyla oynadı.

Araştırma: Arda İlçöl futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum