İşte Fenerbahçe 2017-18'in ilk adımları

Fenerbahçe'den yeni sezon hamlesi

İşte Fenerbahçe 2017-18'in ilk adımları
26 Şubat 2017 - 09:41

Fenerbahçe'den yeni sezon hamlesi. Çok önemli oyuncular ayrılıyor, yıpranmış isimler gönderiliyor... Harun, Mehmet Ekici ve Smolov'un yeni sezonda Fenerbahçe'de olması kesin gibi...

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında üst üste kayıplar yaşayan ve lider Beşiktaş'ın 10 puan gerisinde kalan Fenerbahçe'de Avrupa'ya da veda edilmesinin ardından önemli gelişmeler yaşanıyor.

Sarı-lacivertli ekip sezonu Dirk Advocaat yönetiminde tamamlamayı kararlaştırırken öncelikli hedef olarak Süper Ligi ikinci sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi eleme vizesi almayı ve Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi belirlemiş durumda.

Öte yandan önümüzdeki sezon güçlü bir kadro ile lige başlamayı hedefleyen Fenerbahçe bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Sarı-lacivertliler önümüzdeki sezon için 3 önemli isimle anlaşma sağlamış durumda. Takımdan gidecekler ve kalacaklarla da ilgili çalışmalar sürüyor.

Şimdi Fenerbahçe'nin gelecek sezonki planlarına bir göz atalım…

KALEDE ÖNEMLİ HAMLE: HARUN TEKİN

Volkan Demirel'in performansından çok memnun olmayan Yönetim Bursaspor'un başarılı kalecisi Harun Tekin ile prensip anlaşmasına vardı. Bu sezon büyük çıkış gösteren, kurtardığı 4 penaltıyla ligin ilk yarısına damga vuran ve A Milli Takım'a seçilen Harun Tekin 2010-11 sezonunda Güngören Belediyespor'dan Bursaspor A2 Takımı'na transfer olmuştu.

6 sezondur Bursaspor'da bulunan 27 yaşındaki Harun'un gelişiyle birlikte sarı-lacivertli takımın yerli kaleci konusundaki istikrarı da sürmüş olacak.

Harun'un gelişiyle birlikte Volkan Demirel'in ikinci kaleci konumuna geçmesi planlanıyor.

35 yaşındaki Volkan'ın yedeği durumundaki Fabiano kiralık olduğu için sezon sonu Porto'ya geri dönecek.

Fenerbahçe'yle 2019 yılına kadar kontratı bulunan üçüncü kaleci Ertuğrul Taşkıran ise bir başka takıma kiralanacak. Fenerbahçe altyapısından yetişen 27 yaşındaki Ertuğrul daha önceki dönemlerde Samsunspor, Kayserispor ve Sivasspor'da kiralık olarak oynamıştı.

SAVUNMADA KRİTİK KJAER KARARI

Önümüzdeki sezon oyuncu transferi konusunda yine UEFA'nın Finansal Fair Play yaptırımlarının uygulanacak olması Fenerbahçe'yi oyuncu satmaya yöneltiyor.

Sarı-lacivertli takım bu kapsamda gerekirse Simon Kjaer'i bile elden çıkarmanın planlarını yapıyor.

Inter, Milan, Chelsea, Manchester United gibi takımlardan teklif aldığı belirtilen 27 yaşındaki Danimarkalı yıldız için istenen ücret 20-25 milyon euro arasında. Kjaer'in 2019 yılına kadar Fenerbahçe'yle sözleşmesi bulunuyor.

HASAN ALİ'YLE UZATILMAYABİLİR

Bir ara Biliç'in çalıştırdığı West Ham United'ın takibine giren Hasan Ali Kaldırım'ın sözleşmesi de Volkan Demirel gibi sezon sonunda bitiyor.

5 sezondur Fenerbahçe forması giyen 27 yaşındaki Hasan Ali Kaldırım'ın yerine son maçlarda İsmail Köybaşı'nın tercih edilmesi ligin bitimiyle birlikte yolların ayrılacağı düşüncesini de beraberinde getiriyor.

SKRTEL KALIYOR AMA... 

Kjaer'in satılması, Hasan Ali'nin de ayrılması durumunda Fenerbahçe savunması yeniden şekillenecek. 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan Skrtel'in son dönemdeki formsuzluğunu düşünülerek Kjaer kalsa bile mutlaka iyi bir stoper alınacak.

U21 takımında yer alan ve Türkiye Kupası'nda başarılı maçlar çıkaran Yiğithan Güveli önümüzdeki sezon A Takım'da yer alacak.

3 yıl daha sözleşmesi bulunan, yedek kalsa bile probslem çıkarmayan ve iki-üç mevkide oynayabilen Roman Neustadter ise kadroda tutulacak.

Savunmanın sağındaki Şener Yönetim'in en beğendiği oyunculardan biri. Zaman zaman form düşüklüğü yaşasa bile A Milli Takım'a kadar yükselen bir grafik çizen Şener önümüzdeki sezon da takımın sağ kanadığında yer alacak.

Büyük bir hayal kırıklığı yaratan Gregory van der Wiel ise 3 yıl daha sözleşmesi bulunmasına karşın gönderilecekler listesinin başlarında yer alıyor. Advocaat her ne kadar van der Wiel'e Şener'in yerine yer verse de Hollandalı oyuncunun taraftar gözündeki kredisi oldukça az. Özellikle iç saha maçlarında taraftar van der Wiel'e büyük tepki gösteriyor.

MEHMET EKİCİ 1 HAZİRAN'DA FENERBAHÇELİ

Fenerbahçe Yönetimi orta sahada da önemli değişiklikler planlıyor. Ara transfer döneminde sarı-lacivertli kulüpte her konuda anlaşan ancak Trabzonspor'un izin vermemesi üzerine Fenerbahçe'ye gelemeyen Mehmet Ekici 1 Haziran'dan itibaren Fenerbahçe'ye imza atacak.

26 yaşındaki milli futbolcu önümüzdeki sezon orta sahanın önemli isimlerinden biri olarak görev yapmayı istediğini söyleyerek Yönetim'i rahatlatmıştı.

TOPAL, JOSEF, OZAN KALIYOR

Çok eleştiri almasına karşın sarı-lacivertli takımın en çok süre alan oyuncuları arasında yer alan Mehmet Topal geçen sezon sonunda sözleşmesini uzatmıştı. Türkiye Ligleri'ne uygun yapısıyla dikkat çeken Josef de Souza da Mehmet Topal gibi takımda tutulması planlanan isimlerden.

Ancak Yönetim yeni gelen teknik adamdan çok daha hücumu düşünen bir oyun oynatmasını isteyeceği için bu ikilinin artık yan yana oynama şansı çok zayıf gözüküyor.

Milli Takım'ın banko isimlerinden Ozan Tufan da önümüzdeki sezonun planları içinde yer alan futbolculardan birisi.

SALİH KARARI YENİ TEKNİK ADAMIN

Başkan Aziz Yıldırım'ın çok güvendiği ama fiziksel olarak tam anlamıyla yeterli görünmeyen Salih Uçan da takımda tutulacak.

2019'a kadar Fenerbahçe'yel sözleşmesi bulunan 23 yaşındaki futbolcuyla ilgili karar yeni teknik adama bırakılacak.

İKİSİ KALIYOR, İKİSİ GİDİYOR

Kontratı 2018'de biten Alper Potuk ve zaman zaman iyi işler yapan Volkan Şen de Fenerbahçe Yönetimi'nin kalacaklar arasında gördüğü isimler.

Bekleneni veremeyen, aldıkları sürede katkı yapmalarına karşın taraftarın gözünde kredileri azalan iki isim Miroslav Stoch ve Aatıf Chahechouhe ile yollar ayrılacak. Bu iki isim takasta kullanılacak ya da bonservisleriyle satılacak.

Zorya Luhansk'tan kiralanan ancak hiçbir katkı yapmayan Olexander Karavaev de ayrılmak için sezonun tamamlanmasını bekleyen isimlerden birisi.

FORVET TAM ANLAMIYLA SİL BAŞTAN

2017-18 sezonuna her anlamda "Yeni Bir Yüz"le başlamak isteyen Fenerbahçe Yönetimi'nin en büyük hamleleri forvette olacak.

Robin van Persie, Emmanuel Emenike, Jose Fernandao, Jeremain Lens, Moussa Sow'dan oluşan forvet hattında önümüzdeki sezon hiçbir isim kalmayabilir.

ROBIN van PERSIE AYRILIYOR

Sözleşmesi 2018'de biten Robin van Persie kesinlikle elden çıkarılacak. Aldığı yüklü ücret yüzünden Premier Lig'den gelen Stoke City teklifini geri çeviren, Çin opsüyonunu da kullanmak istemeyen 33 yaşındaki Hollandalı yıldıza alacakları karşılığında bonservisinin verilmesi gündemde.

EMENIKE RUSYA'YA

Gönderilmesine kesin gözüyle bakılan bir diğer isim Emmanuel Emenike. Advocaat'la yıldızı barışmayan, taraftarın gözünde de kredisi kalmayan Nijeryalı forvet büyük önümüzdeki sezon büyük ihtimalle Rusya Ligi'nde oynayacak.

Emenike'nin menajerinin Spartak Moskova ve Lokomotiv Moskova başta olmak üzere Rus kulüpleriyle görüştüğü biliniyor.

FERNANDAO TUTULABİLİR

Uzun bir sakatlık döneminin ardından takıma dönen ve üst üste goller atan ancak daha sonra yedek kulübesinin yolunu tutan Jose Fernandao için Yönetim kararsız.

Brezilyalı oyuncuya önümüzdeki hafta başlayacak Çin Süper Ligi'nde teklifler olduğu söyleniyor. Ancak resmi bir teklif gelmiş değil. Hava toplarındaki etkisi yüzünden Fernandao'nun kadroda tutulma ihtimali var.

SOW VE LENS YİNE KİRALIK

Advocaat'ın getirdiği ve sezonun ilk yarısında müthiş bir grafik çizen Jeremain Lens'in bonservisinin alınması çok zor. Sözleşmesinde Sunderland'ın küme düşmesi halinde serbest kalacağı şeklinde bir madde olduğu öne sürülen Lens için Yönetim sezon sonunu bekliyor. Ancak Advocaat gideceği için Lens'in en iyi ihtimalle bir yıl daha kiralanması sözkonusu.

Taraftarın en çok sevdiği isimlerin başında gelen, ancak Advocaat'ın çizgiye yakın oynatması nedeniyle son maçlarda verimi düşen Moussa Sow da Lens gibi kiralık statüde.

Kesinlikle Fenerbahçe'de kalmak istediğini her fırsatta dile getiren 31 yaşındaki Senegalli yıldız sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ahli takımından kiralanmıştı. Sow Fenerbahçe'ye gelebilmek için Al Ahli'deki alacaklarının önemli bir bölümünden vazgeçmişti.

SMOLOV "GELİRİM" DEDİ

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettiği 22 Şubat'taki Krasnodar maçının sonrasında önemli bir görüşme gerçekleştiği haberlerini aldık.

larımız; Krasnodar'ın 27 yaşındaki santrforu Fedor Smolov Fenerbahçe'nin teklifine prensip olarak olumlu yaklaştığını ifade ettiler.

Şimdilik Fenerbahçe'nin "Yeniden Yapılanma" sürecindeki adımlar bunlar..

Fenerbahçe'nin el sıkıştığı Fedor Smolov'u tanımak için tıklayınız

SMOLOV'UN EN GÜZEL GOLLERİ VE HAREKETLERİ (Video için tıklayın...)

FUTBOO - ÖZEL HABER