İşte Galatasaray'ın Bruma kararı

Hazırlık kampında sergilediği müthiş performansla göze giren Bruma, sezona da etkili başladı

İşte Galatasaray'ın Bruma kararı
20 Eylül 2016 - 09:00

Hazırlık kampında sergilediği müthiş performansla göze giren Bruma, sezona da etkili başladı. Ajax ve Sevilla’dan ciddi teklifler gelmesine rağmen Galatasaray’ın satmadığı Portekizli kanat oyuncusu, teknik direktör Riekerink’in adeta prensi konumunda. Hollandalı hocanın üzerine titrediği Bruma, ilk 4 haftalık görüntüsüyle Riekerink’i mahcup etmedi. 1 gol, 2 asistle oynayan başarılı futbolcu için yönetim şimdiden harekete geçmiş durumda.

Sarı-Kırmızılılar gelecek sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Bruma ile yeni mukavele imzalamayı planlıyor. Hedef, devre arasında yani Ocak ayında Bruma’nın kontratını 2020’ye kadar uzatmak. Bu sezon 1.1 milyon Euro (3.6 milyon TL) garanti ücret alan Bruma mevcut sözleşmesine göre gelecek yıl da 1.2 milyon Euro kazanacak. Yönetim, yeni mukavelede bu rakamı 1.9-2 milyon Euro bandına çekmeyi düşünüyor.

20 milyon Euro

Yeni sözleşmeye aynı zamanda serbest kalma bedeli eklenmesi de gündemde. Galatasaray’ın bu konuda düşündüğü rakam ise tam 20 milyon Euro yani 66 milyon TL.Cim Bom, bu sezon istikrarlı şekilde oynayıp, skora etki etmesi durumunda Bruma’yı rekor bir bedele satabileceğine inanıyor. Bu konuda önümüzdeki günlerde hem oyuncuyla hem de menaceriyle temaslar başlayacak. 

 

Bu sezon ne yaptı?

Maç:    4

Dakika:  343

Gol:    1

Asist:   2

Haber: Fanatik