İtalya'da bir hücum aşığı; Gasperini

'Oyuncularıma her zaman şunu söylerim: Asla kaybetmiyoruz. Ya kazanıyor ya da öğreniyoruz!' Bu sözlerin sahibi son yıllarda adından sıkça söz ettiren Atalanta'nın mimarı Gasperini'ye ait...

İtalya'da bir hücum aşığı; Gasperini
08 Ağustos 2020 - 01:41 - Güncelleme: 08 Ağustos 2020 - 01:44
FUTBOO | ''Önemli olan dizilişiniz değil, kaç kişiyle hücum ettiğiniz veya savunduğunuzdur. Defansif görüşümü tek cümleyle özetlemem gerekirse ‘Asla geriye yaslanıp rakibinizin hata yapmasını beklemeyin, saldırın ve o topu alın.’ derim.'' 

Bu ifadeler Atalanta'nın adını son yıllarda çok daha fazla duymamızı sağlayan tecrübeli teknik adam Gian Piero Gasperini'ye ait. Felsefesi ve oynattığı futbolla son yıllarda İtalya'nın en çok takdir edilen hocası olan Gasperini ve takımı Atalanta bu sezonda da çok başarılı bir performans sergiledi.

İmkanların azlığına rağmen Juventus'u şampiyonluk yarışında epeyce zorlayan, bu sezon Avrupa'da 100 gole ulaşan birkaç takımdan biri olan Atalanta nasıl oldu da bugünlere ulaştı? Gasperini'nin sırrı neydi?

Bergama şehrinin takımı olan Atalanta için hikaye 2016 yılında Gasperini'nin göreve gelmesiyle başladı. Gasperini gelene kadar son 5 sezonu ilk 10 sıra dışında tamamlayan Atalanta, tecrübeli hocanın gelmesiyle bir anda bambaşka bir yolculuğa başladı. Gasperini'nin gelmesiyle oyun anlayışı yavaş yavaş değişmeye başlayan Atalanta 2016/17 sezonunu 4. sırada bitirmeyi başardı. Bir sezon sonra ligi 7. tamamlayan Bergamo temsilcisi 2018/19 sezonunu 3. tamamladı ve tarihinde ilk Şampiyonlar Ligi'ne kaldı.



Bu sezon bambaşkaydı

2019/2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Atalanta, Serie A'da da daha iyisini yapmayı hedefliyordu. Gasperini'nin öğrencilerinin Şampiyonlar Ligi'nden ne kadar etkilenecekleri kesitirlemiyordu ancak onlar başarılı performanslarını burada da sürdürdüler. Aslında sezon başında biraz bocalar gibi oldular ancak sezon bittiğinde lider Juventus'un sadece 5 puan gerisinde yer buldular. Bu onlar adına çok önemli bir başarı olmuştu.

Gasperini de bu başarının en kilit ismiydi. Tabii futbolseverler de hem Gasperini'nin hem de Atalanta'nın hakkını verdi. Taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandılar. 

Gasperini öyle bir takım yaratmıştı ki bu sezon, tam bir gol canavarına dönüştüler. Atalanta Serie A'da bir sezonda 100 golü sadece 2 golle kaçırsa da 98 golle bu sezon Avrupa'nın en golcü ekipleri arasına girmeyi başardı.

Gasperini'nin 'ders' gibi sözleri

Atalanta'nın başarısının altındaki mimar Gasperini, yaptığı açıklamalarla da birçok insanın dikkatini çekmeyi başardı. Özellikle bir röportajında kullandığı 'Oyuncularıma her zaman şunu söylerim: Asla kaybetmiyoruz. Ya kazanıyor ya da öğreniyoruz' sözleri, genç futbolcular için çok derin anlam içeriyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum