''İtalya favori ama potansiyelimiz var''

Şenol Güneş, EURO2020 öncesi İtalyan basınına hem A Milli Takımımızı hem de turnuvayı değerlendirdi.

''İtalya favori ama potansiyelimiz var''
09 Haziran 2021 - 13:45
A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO2020 öncesinde İtalyan basınına hem İtalya ile oynayacağımız ilk maçı hem de turnuvayı değerlendirdi.

Şenol Güneş, ilk maçtaki rakibimiz İtalya'nın EURO2020'nin favorilerinden biri olduğunu da belirtti.

İtalya maçını çok önemsediğini belirten tecrübeli teknik adam ''Biz bu tip takımlara karşı kendi futbolumuzu ortaya koymak istiyoruz. Sonra hücumda iyi olan İsviçre ve hızlı ve kontratağa iyi çıkan Galler ile karşılaşacağız. Ama iyi bir başlangıç yapabilirsek, o zaman daha iyi bir şansımız olacağını düşünüyorum. Bu nedenle İtalya maçını çok önemsiyorum'' dedi.

''İtalya EURO2020'nin favorilerinden''

İlk maçtaki rakibimiz İtalya'yı değerlendiren Güneş, ''İtalya, Avrupa Şampiyonası'nın favorilerinden biri. Her şeyden önce onlar evinde oynuyor ve ‘Gök mavililer’ dünya futbolunun en iyileri arasında. Kazandıkları 4 Dünya Kupası bunu gösteriyor. Rusya 2018’e katılamayınca onlar teknik direktör değişikliğine giderek yeniden başladılar ve yapısal değişikliklere gittiler. Böylece Mancini ile yeni bir takım kurdular: Genç, dinamik, başarı hedefi olan bir takım. Onları finalde de görebiliriz'' ifadelerini kullandı.

''Potansiyelimiz yüksek''

Potansiyellerinin yüksek olduğunu da söyleyen Şenol Güneş, ''İtiraf etmem gerekirse bu şampiyonayı 2020'de oynamayı tercih ederdim. Bunu sadece pandemi olmadan olsaydı diye söylemiyorum ama o zaman çok iyi bir seviyeye ulaşmıştık. Ancak potansiyelimiz halen yüksek. Rakiplerimizi de iyi çalışıyoruz'' dedi.

2002 Dünya Kupası'ndaki başarıyı elde eden takımla şu anki takımı da değerlendiren Güneş ''İyi oyuncularım var. Ama başarı başka bir şey. O dönemki oyuncular, hem kulüp bazında hem milli takımla uluslararası başarılar elde etti. Ama yine de karşılaştırma yapmak adil değil. Benzerliklerden bahsetmem gerekirse ikisinin de güçlü bir karakteri olduğunu söylerim. Ülkelerini, takımlarını seviyorlar. Futbol oynamak istiyorlar ve futbol sevgisi var. Herkesin sorumluluk üstlendiği bir takım oluşturmak için bu sevgiyi ön plana koymaya çalıştık. O zaman da böyleydi, şimdi de böyle. Öncekiler tarih yazdı, şimdi geleceği yapabiliriz'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum